Parasport skal bevæge danskerne

Virksomheden Össur, der blandt andet fremstiller proteser og indlæg, vil sammen med DIF skabe opmærksomhed om parasporten i Danmark.
11. apr 2019
Virksomheden Össur, der blandt andet fremstiller proteser og indlæg, vil sammen med DIF skabe opmærksomhed om parasporten i Danmark.

Parasporten i Danmark skal i fremtiden være mere synlig, og parasportens danske eliteatleter skal være rollemodeller for danskere med fysiske handicap. Det er nogle af målsætningerne med et nyt partnerskab mellem DIF og Össur, der laver støtteprodukter til både parasporten og almenidrætten.

“Vi er glade for vores nye partnerskab med DIF, der repræsenterer et nyt og spændende kapitel for Össur i Danmark. DIF og Össur deler en fælles mission om at ville yde det bedste og om at hjælpe mennesker til et liv uden fysiske begrænsninger. Vi hylder DIF’s arbejde med at skabe glæde og fællesskab gennem idræt og ser frem til at bakke op om DIF’s indsatser for at skabe optimale rammer for atleter på alle niveauer,” siger Jon Sigurdsson, der er administrerende direktør for Össur.

I 2017 overtog DIF ansvaret for den danske deltagelse ved de Paralympiske Lege (PL) fra Parasport Danmark med et mål om flere danske PL-deltagere og flere danske PL-medaljer over tid. Samtidig har DIF en målsætning om at få så mange danskere som muligt til at være idrætsaktive uanset højde, tykkelse, alder, etnicitet eller handicap. Sammen med Össur vil DIF nu sætte ekstra skub i arbejdet med at optimere rammerne for danske paraatleter, så endnu flere i fremtiden kan opleve glæden ved idrætten.

”Vi er super stolte over, at Össur ønsker at støtte DIF’s arbejde med at skabe bedre forhold for parasporten i Danmark. Støtten giver os blandt andet mulighed for at åbne danskernes øjne for mange af de bevægende historier, som flere paraatleter gemmer på, og så giver støtten os mulighed for at optimere de sportslige rammer for PL-atleterne frem mod de Paralympiske Lege i Tokyo 2020. Parasporten kan inspirere, begejstre og skabe stolthed, og det vil vi kæmpe for at vise danskerne over de kommende år. Vi glæder os til samarbejdet og byder Össur velkommen hos DIF,” siger Morten Mølholm Hansen, der er administrerende direktør i DIF.

Det er ikke nyt for Össur at støtte dansk parasport. Virksomheden har skabt Team Össur bestående af en gruppe internationale eliteparasportsatleter, der alle benytter Össurs produkter.

Danske Daniel Wagner Jørgensen er en del af gruppen, og med flere PL-, VM- og EM-medaljer på CV’et har han bevist, at det ikke blot er muligt at bevæge sig fysisk på trods af et handicap – det er også muligt at vinde medaljer og dermed bevæge danskerne følelsesmæssigt.  

Om Össur

Össur er en af verdens førende producenter inden for ikke-kirurgisk ortopædi, som hjælper mennesker med at leve et liv uden fysiske begrænsninger. Virksomhedens fokus er på at forbedre folks mobilitet gennem innovative teknologier inden for proteser, indlæg, kompression og lignende. Össur investerer massivt i research og udvikling af produkter og har vundet flere designpriser med deres produkter.

Össur stammer fra Island, men er delvist ejet af danske William Demant Invest. Össur har hovedkvarter i Reykjavik, men opererer i hele verden. Læs mere på www.ossur.com.

Yderligere kommentarer:

Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør i DIF, +4521663774
Edda Geirsdottir, VP Branding & Corporate PR, Global Marketing, +3546641055