PRM: Frederiksbergs idrætsforeninger har vokseværk

1.492 flere medlemmer er kommet til Frederiksberg Kommunes idrætsforeninger det seneste år. Også på landsplan er der sket en stigning i antallet af foreningsaktive.
9. apr 2019
1.492 flere medlemmer er kommet til Frederiksberg Kommunes idrætsforeninger det seneste år. Også på landsplan er der sket en stigning i antallet af foreningsaktive.

Dugfriske medlemstal fra DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) viser en fremgang i antallet af medlemmer i foreningsidrætten i Frederiksberg Kommune. Fra 2017 til 2018 er de lokale idrætsforeninger samlet gået 1.492 medlemmer frem, så der nu er 23.602 medlemmer på tværs af kommunens 66 foreninger.

Frederiksberg Kommune indgik som en af de første kommuner i idrætsvisionen Bevæg dig for livet, hvor et tæt samarbejde mellem kommunen, DIF og DGI skal løfte idrætsdeltagelsen på Frederiksberg. Derfor er de nye medlemstal en glædelig nyhed for borgmester Simon Aggesen (C):

”Det er godt at se, at idrætsdeltagelsen i den grad vokser på Frederiksberg. Vi gik ind i Bevæg dig for livet-samarbejdet med en ambition om at hjælpe endnu flere ind i de positive fællesskaber, som foreningsidræt tilbyder. Det er dejligt at se, at der er så flotte resultater allerede,” siger han.

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget Nikolaj Bøgh er enig: ”Vi er kommet rigtigt godt fra start, og det er ikke mindst takket være vores idrætsforeninger, som har taget Bevæg dig for livet-visionen til sig og udvikler nye aktiviteter. Sportskollektivet og FIF atletik/motion har for eksempel været gode til at få flere voksne med, en række foreninger har startet nye ældre-aktiviteter op, og for børn og unge er både svømme- fodbold- og badmintonklubberne lykkedes med at skabe plads og aktiviteter for endnu flere, selvom vi er udfordrede på antallet af faciliteter,” siger han.

Fremgang i DGI og DIFs medlemstal på landsplan
Også på landsplan er der en fremgang i DGI og DIF på 26.158 medlemmer, så det samlede medlemstal i de to idrætsorganisationer nu er på 2.257.014 fordelt på 11.330 foreninger. Væksten udspringer blandt andet af en positiv udvikling i den fælles satsning ’Bevæg dig for livet’, hvor idrætterne i samarbejdet bidrager med 17.759 flere medlemmer i 2018 til DGI og DIF. Især fitness, tennis, floorball, kano & kajak og fodbold driver den positive udvikling, hvor særligt fodbold og tennis har fået vendt en negativ udvikling.

”Vi glæder os over den flotte fremgang, der er i foreningsidrætten, og den viser, hvor vigtig idrætsorganisationernes fælles indsats i Bevæg dig for livet-samarbejdet er. Vi har arbejdet for, at klassiske idrætter også kan være fleksible motionstilbud, der kræver mindre forpligtelse af udøveren, og det er noget, mange danskere heldigvis har taget til sig,” siger Charlotte Bach Thomassen, formand i DGI.

”Arbejdet forsætter i retning mod at nå vores mål om at blive verdens mest idrætsaktive nation, så endnu flere danskere kommer med på holdet og oplever glæden ved at dyrke idræt i fællesskab. Vi har en vigtig opgave i at understøtte danskernes sundhed, fællesskab og netværk. En opgave vi skal løfte i de gode samarbejder med kommunerne,” siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Medlemstal
Det samlede medlemstal på 2.257.014 unikke medlemmer er renset for, at flere idrætsforeninger/klubber er medlem af begge organisationer.

På www.dif.dk/medlemstal kan du dykke dybere ned i tallene for de to organisationer. På www.dgi.dk/medlemstal kan du se nærmere på DGI’s tal.