Regering og idrætsorganisationer stod sammen om bevægelsen

Regeringen og de to idrætsorganisationer DGI og DIF inviterede i dag til Idrættens topmøde, hvor politiske initiativer i samarbejde med idrætten blev taget op.
3. apr 2019
Regeringen og de to idrætsorganisationer DGI og DIF inviterede i dag til Idrættens topmøde, hvor politiske initiativer i samarbejde med idrætten blev taget op.

”Jeg vil gerne være med til at bevæge flere danskere fra inaktivitet til bevægelse.” Sådan understregede H.K.H. Kronprinsen i dag sin store opbakning til DGI og DIF’s vision om, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation på Idrættens topmøde onsdag den 3. april.

Her var over 300 personer fra idrætsorganisationer, regering, kommuner, fonde, og organisationer samlet for at gøre status på de idrætsinitiativer, regeringen har sat i søen for at få flere til at dyrke idræt i og uden for foreningerne. De nye initiativer omhandler særlige indsatser på områder inden for bl.a. beskæftigelse, sundhed og socialt udsatte, og de bakkes op af 35 mio. kr. fra satspuljen 2019-2022.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen understregede i sin tale regeringens opbakning til Bevæg dig for livet, som er DGI og DIF’s samarbejde om at få verdens mest idrætsaktive nation. Statsministeren satte fokus på vigtigheden af, at flere får adgang til det fællesskab, som idrætten og foreningslivet giver. Blandt andet ved at styrke indsatsen for sårbare børn, personer med handicap, socialt udsatte og andre, der i særlig høj grad har brug for fællesskab.

Motion og fællesskab på recept
Især motion og fællesskab på recept, der er en del af regeringens initiativer, var noget af det, som sundhedsminister Ellen Trane Nørby udtrykte sin opbakning til på topmødet:

”Der skal udvikles modeller, der kan understøtte, at sundhedsprofessionelle på sygehuse, jobcentre, i kommuner og i almen praksis systematisk kan guide borgere til idrætsaktiviteter som en del af et forebyggende tilbud," lød det fra sundhedsministeren.

"Vi skal løfte i flok"
Kulturminister Mette Bock var, udover at være arrangør sammen med DGI og DIF, ordstyrer på Idrættens topmøde, og hun er ganske tilfreds med topmødets forløb:

"Vi står overfor en spændende udfordring - vi skal have flere til at dyrke idræt og være medlem af idrætsfællesskaberne. Vi kan kun få flere med, hvis vi løfter i flok. Det kræver knofedt og optimisme. Idrættens topmøde har været præget af holdånd, og jeg er sikker på, at mange af os går herfra med gejst til at fortsætte arbejdet for øget idrætsdeltagelse, som gavner ikke blot den enkelte - men hele samfundet."

Formand for DGI, Charlotte Bach siger:
”Der har været rigtig god gejst i dag, og det har været en fornøjelse at mærke opbakningen fra regeringen, kommunerne og alle de interessenter, der har været med i dag. Opbakningen er afgørende for, at vi kan gå nye veje og få endnu flere med i de aktive fællesskaber. Vi kan ikke stå alene i idrætten med at løfte opgaven om at få endnu flere danskere i bevægelse, det er en holdindsats.”

Formand for DIF, Niels Nygaard siger:
”I dag har været et tydeligt tegn på, at der er en stor opbakning til visionen om at blive verdens mest idrætsaktive nation, og det er vi meget taknemmelige for. Det er nemlig essentielt for at nå målet, at vi står sammen om den vigtige opgave, det er, at få alle med i idrætsfællesskaberne, for det har i sidste ende stor gevinst for samfundet.”