Idrætsfolk giver navne til gader og pladser

Flere danske idrætsfolk – både afdøde og nulevende – har givet navne til gader og pladser rundt omkring i Danmark. For eksempel:
22. mar 2019
Flere danske idrætsfolk – både afdøde og nulevende – har givet navne til gader og pladser rundt omkring i Danmark. For eksempel:
 • Paul Elvstrøms Vej, Aabenraa og Paul Elvstrøms Plads, Hellerup

  Paul Elvstrøm deltog i otte olympiske lege fra 1948 til 1988 og var den første i OL-historien, der vandt fire guldmedaljer i træk, hvilket aldrig er overgået.

   

 • Morten Andersens Passage, Struer

  Spillede amerikansk fodbold i den amerikanske liga, NFL, hvor han har spillet 25 sæsoner i 5 forskellige klubber. Optaget i Pro Football Hall of Fame 2017.

   

 • Jenny Kammersgaards Vej, Horsens

  Langdistancesvømmer, der i 1936 svømmede de 18 km fra Snaptun til Horsens. I 1950 og 1951 krydsede hun Den engelske Kanal.

   

 • Morten Olsens Alle, Vordingborg

  Forhenværende fodboldspiller, der var den første, der opnåede 100 landskampe, senere mangeårig træner for det danske herrelandshold.

   

 • Jesper Banks Vej, Fredericia

  Jesper Bank har deltaget i fire Olympiske Lege fra 1984 til 2000 i sejlsport, og han har vundet to guld- og en bronzemedalje i Soling.

   

 • Jesper Olsens Vej, Faxe

  Tidligere fodboldspiller, som har spillet for Ajax Amsterdam og Manchester United. Han spillede for det danske fodboldlandshold, hvor han scorede fem mål i 43 kampe. 

   

 • Niels Holst-Sørensen Plads

  Niels Holst-Sørensen blev i 1946 europamester i 400 meter løb og tog sølv på 800 meter. Han blev regnet for en af verdens bedste på begge distancer, deltog ved de Olympiske Lege i 1948, hvor han kom i finalen i 800 meter. Holst-Sørensen var formand for Danmarks Olympiske Komité 1981-84 og medlem af IOC frem til 2002, hvorefter han blev udnævnt til æresmedlem.

   

 • Gunnar Nu Hansens Plads, Østerbro København

Gunnar 'Nu' Hansen var journalist, der i mere end 50 år virkede især indenfor radio og TV. Han var chef for DR’s sportsafdeling fra 1943 indtil 1976, hvor han gik på pension.

 

Er der blandt nyhedsbrevets læsere kendskab til andre eksempler, hører vi gerne fra jer.