PRM: Fire millioner kroner til idrætsforeningerne på Fyn

DIF og DGI’s foreningspulje har i sit debutår bevilget 4 millioner kroner til en lang række idrætsforeninger på Fyn.
21. feb 2019
DIF og DGI’s foreningspulje har i sit debutår bevilget 4 millioner kroner til en lang række idrætsforeninger på Fyn.

Der er lidt ekstra at gøre godt med for idrætsforeningerne på Fyn. I 2018 har DIF og DGI’s foreningspulje nemlig på baggrund af ansøgninger bevilget knap 44 millioner kroner til de danske idrætsforeninger - heraf fire millioner kroner til forskellige idrætsforeninger i de fynske kommuner.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til. På Fyn er der blandt andet bevilget midler til så forskellige ting som madrasser i Odens Boulderklub, håndbold for de mindste på Tåsinge og dykkerveste til Assens Dykkerklub.

”Det glæder mig, at idrætsforeningerne har taget godt imod puljen. Idrætsforeningerne spiller en vigtig rolle i Danmarks mange lokalsamfund, og jeg er glad for, at puljen kan støtte op om det arbejde, som de frivillige kræfter yder,” siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Det er regeringspartierne samt DF, SF og RV der udarbejdede den politiske aftale, som ligger bag dannelsen DIF og DGI’s foreningspulje.

”Jeg er meget tilfreds med, at politikerne på Christiansborg på denne måde giver en håndsrækning til idrætsforeningerne og anerkender foreningernes betydning for den enkelte dansker og for lokalsamfundene,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

 

Puljen åbner igen til marts

Den politiske aftale sikrede, at der kunne oprettes lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer kunne uddele til deres lokalforeninger. For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger, og i puljens første år (2018) blev alle årets 43,8 tilgængelige millioner kroner bevilget efter overvældende interesse fra foreningerne.

Den 1. marts 2019 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger, og der vil være et lignende beløb (knap 44 millioner kroner) i puljen i 2019. Nærmere information om puljen, der foreløbig løber frem til og med 2021, kan findes på de to idrætsorganisationers hjemmesider. Her kan man også finde en oversigt over, hvilke foreninger der har fået bevilget penge.


For yderligere oplysninger kontakt:

Niels Nygaard, formand DIF, 20737112

Karsten Lauritzen, skatteminister (V), 72 22 23 24 (skatteministeriets pressetelefon)

 

Fakta om bevillingerne fra DIF og DGI’s foreningspulje i 2018.

1259 foreninger fra 94 ud af landets 98 kommuner har fået bevilget i alt 43,8 millioner kroner.

Bevillinger til idrætsforeninger i de fynske kommuner:

1. Odense Kommune 1,3 mio. kroner

2. Nyborg Kommune 760.000 kroner

3. Svendborg Kommune 660.000

4. Faaborg-Midtfyn 450.000

5. Assens Kommune 270.000

6. Middelfart Kommune 240.000

7. Kerteminde Kommune 180.000

8. Nordfyns Kommune 120.000