PRM: Fem millioner kroner til idrætsforeningerne i Nordjylland

DIF og DGI’s foreningspulje har i sit debutår bevilget knap fem millioner kroner til en lang række idrætsforeninger i Region Nordjylland.
21. feb 2019
DIF og DGI’s foreningspulje har i sit debutår bevilget knap fem millioner kroner til en lang række idrætsforeninger i Region Nordjylland.

Der er lidt ekstra at gøre godt med for mange nordjyske idrætsforeninger. I 2018 har DIF og DGI’s foreningspulje nemlig på baggrund af ansøgninger bevilget knap fem millioner kroner til forskellige idrætsforeninger i Region Nordjylland.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til. I Region Nordjylland er der blandt andet bevilget midler til så forskellige ting som ’bevægelsesbarometer’ i Thisted, juniormountainbike i Saltum og udstyr til sund ro-kultur i Hals.

”Jeg er glad for at se, at også idrætsforeningerne i Region Nordjylland har taget godt imod puljen. Idrætsforeningerne spiller en vigtig rolle i lokalsamfundene, og jeg er glad for, at puljen kan støtte op om det arbejde, som de frivillige kræfter yder,” siger skatteminister Karsten Lauritzen (V).

Sammen med politikere fra de øvrige regeringspartier samt DF, S, SF og RV står han bag den politiske aftale, som ligger bag dannelsen DIF og DGI’s foreningspulje. Det samme gør en anden politiker, som var involveret i den politiske aftale og er valgt i Nordjyllands Storkreds, Lisbeth Bech Poulsen fra SF.

”De frivillige kræfter ude i idrætsforeningerne yder en fremragende indsats. Jeg er godt tilfreds med, at de på denne måde kan få en håndsrækning til deres daglige indsats,” siger Lisbeth Bech Poulsen.

 

Puljen åbner igen til marts

Den politiske aftale sikrede, at der kunne oprettes lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer kunne uddele til deres lokalforeninger. For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger, og i puljens første år (2018) blev alle knap 44 millioner kroner bevilget efter overvældende interesse fra foreningerne.

”Jeg er meget tilfreds med, at politikerne på Christiansborg på denne måde hjælper de frivillige ude i idrætsforeningerne og anerkender foreningernes betydning for den enkelte dansker og for lokalsamfundene,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Den 1. marts 2019 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger, og der vil være et lignende beløb (knap 44 millioner kroner) i puljen i 2019. Nærmere information om puljen, der foreløbig løber frem til og med 2021, kan findes på de to idrætsorganisationers hjemmesider. Her kan man også finde en oversigt over, hvilke foreninger der har fået bevilget penge.


For yderligere oplysninger kontakt:

Niels Nygaard, formand DIF, 20737112

Karsten Lauritzen, skatteminister (V), 72222324 (skatteministeriets pressetelefon)

Lisbeth Bech Poulsen, MF (SF), 61625086

 

Fakta om bevillingerne fra DIF og DGI’s foreningspulje i 2018.

1259 foreninger fra 94 ud af landets 98 kommuner har fået bevilget i alt 43,8 millioner kroner.

Målt på bevilget beløb pr. medlem ligger Region Nordjylland lige over landsgennemsnittet.

 

Top 3-kommuner i Region Nordjylland

1. Aalborg Kommune 1,5 millioner kroner

2. Hjørring Kommune 990.000 kroner

3. Thisted Kommune 630.000 kroner