PRM: 13 millioner kroner til idrætsforeningerne i Region Midtjylland

DIF og DGI’s foreningspulje har i sit debutår bevilget knap 13 millioner kroner til en lang række idrætsforeninger i Region Midtjylland.
21. feb 2019
DIF og DGI’s foreningspulje har i sit debutår bevilget knap 13 millioner kroner til en lang række idrætsforeninger i Region Midtjylland.

Der er lidt ekstra at gøre godt med for mange idrætsforeninger i Region Midtjylland. I 2018 har DIF og DGI’s foreningspulje nemlig på baggrund af ansøgninger bevilget 43 millioner kroner til de danske idrætsforeninger - heraf 12,8 millioner kroner til forskellige idrætsforeninger i Region Midtjylland

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til. I Region Midtjylland er der blandt andet bevilget midler til så forskellige ting som styrkede sociale fællesskaber i skytteforeningen i Videbæk, tidtagning til orienterings-DM i Viborg og svømmebasket i Lystrup.

”Idrætsforeningerne har en kæmpe betydning ude i de mange danske lokalsamfund. Lokalforeningspuljen er med til støtte op om det gode arbejde, som de frivillige kræfter udfører, og jeg er glad for at konstatere, at puljen er kommet godt fra land,” siger folketingspolitiker Dennis Flydtkjær (DF), der sammen med politikere fra de regeringspartierne samt S, SF og RV var med til at udarbejde den politiske aftale, som ligger bag dannelsen DIF og DGI’s foreningspulje.

En anden folketingspolitiker fra det midtjyske, Andreas Steenberg fra Radikale Venstre, supplerer:

”Mit håb er, at denne pulje kan være med til at gøre en forskel ude i de lokale idrætsforeninger. Jeg er glad for, at der har været stor interesse for puljen fra idrætsforeningernes side, og jeg ser frem til at opleve nogle af de tiltag, som puljen har givet mulighed for,” siger Andreas Steenberg.

 

Puljen åbner igen til marts

Den politiske aftale sikrede, at der kunne oprettes lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer kunne uddele til deres lokalforeninger. For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger, og i puljens første år (2018) blev alle knap 44 millioner kroner bevilget efter overvældende interesse fra foreningerne.

”Frivillige i foreningerne har med denne pulje fået mulighed for at realisere nogle af deres spændende idéer og ønsker. Puljen er med til at udvikle idrætsforeningerne og gøre dem til endnu mere attraktive steder at dyrke idrætten og fællesskabet. Og dermed støtte op om DGI og DIF’s fælles ambition om at gøre Danmark til verdens mest idrætsaktive nation,” siger Charlotte Bach Thomassen, der er formand for DGI.

Den 1. marts 2019 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger, og der vil være et lignende beløb (knap 44 millioner kroner) i puljen i 2019. Nærmere information om puljen, der foreløbig løber frem til og med 2021, kan findes på de to idrætsorganisationers hjemmesider. Her kan man også finde en oversigt over, hvilke foreninger der har fået bevilget penge.


For yderligere oplysninger kontakt:

Dennis Flydtkjær (DF), 33375112

Andreas Steenberg (RV), 61625075

Charlotte Bach Thomassen, formand DGI, 30283295

Fakta om bevillingerne fra DIF og DGI’s foreningspulje i 2018.

1259 foreninger fra 94 ud af landets 98 kommuner har fået bevilget i alt 43,8 millioner kroner.

Regional fordeling:

Region Midtjylland: 12,8 millioner kroner

Region Syddanmark: 10,4

Region Hovedstaden: 9,7

Region Sjælland: 6,3

Region Nordjylland: 4,6

Top tre-kommuner i Region Midtjylland:

1. Aarhus Kommune 3,9 millioner kroner

2. Randers Kommune 1,3

3. Silkeborg Kommune 1,0