PRM: 10 millioner kroner til idrætsforeningerne i Hovedstaden

DIF og DGI’s foreningspulje har i sit debutår bevilget knap 10 millioner kroner til en lang række idrætsforeninger i Region Hovedstaden.
21. feb 2019
DIF og DGI’s foreningspulje har i sit debutår bevilget knap 10 millioner kroner til en lang række idrætsforeninger i Region Hovedstaden.

Der er lidt ekstra at gøre godt med for mange idrætsforeninger i Region Hovedstaden. I 2018 har DIF og DGI’s foreningspulje nemlig på baggrund af ansøgninger bevilget 43 millioner kroner til de danske idrætsforeninger - heraf knap 10 millioner kroner til forskellige idrætsforeninger i Region Hovedstaden.

Det er tale om hjælp til indkøb af eksempelvis idrætsrekvisitter og til at gennemføre nogle af de tiltag, som de frivillige kræfter i foreningerne har drømt om, men som der ikke har været midler til. I Region Hovedstaden er der blandt andet bevilget midler til så forskellige ting som opstart af pigebasket i Glostrup, sejlads på Esrum Sø og etablering af frirum til idræt for børn og unge på Vesterbro i samarbejde mellem flere lokale foreninger.

”En vigtig del af mit liv har været idrætsforeningen, hvor der stod frivillige kræfter klar til at hjælpe. Jeg er glad for, at disse frivillige kræfter med denne pulje får en hjælpende hånd i deres og foreningernes dagligdag,” siger Joachim B. Olsen (LA), der sammen med politikere fra de øvrige regeringspartier samt DF, S, SF og RV var med til at udarbejde den politiske aftale, som ligger bag dannelsen DIF og DGI’s foreningspulje.

 

Puljen åbner igen til marts

Den politiske aftale sikrede, at der kunne oprettes lokalforeningspuljer på i alt 70 millioner, som foreningslivets forskellige hovedorganisationer kunne uddele til deres lokalforeninger. For at spare administrationsudgifter gik idrætsorganisationerne DIF og DGI sammen om at etablere DIF og DGI’s foreningspulje. Herfra uddeles midlerne til idrætsforeningerne på baggrund af ansøgninger, og i puljens første år (2018) blev alle knap 44 millioner kroner bevilget efter overvældende interesse fra foreningerne.

”Jeg er meget tilfreds med, at politikerne på Christiansborg på denne måde hjælper de frivillige ude i idrætsforeningerne og anerkender foreningernes betydning for den enkelte dansker og for lokalsamfundene,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Den 1. marts 2019 åbner DIF og DGI’s foreningspulje igen for ansøgninger, og der vil være et lignende beløb (knap 44 millioner kroner) i puljen i 2019. Nærmere information om puljen, der foreløbig løber frem til og med 2021, kan findes på de to idrætsorganisationers hjemmesider. Her kan man også finde en oversigt over, hvilke foreninger der har fået bevilget penge.


For yderligere oplysninger kontakt:

Niels Nygaard, formand DIF, 20737112

Fakta om bevillingerne fra DIF og DGI’s foreningspulje i 2018.

1259 foreninger fra 94 ud af landets 98 kommuner har fået bevilget i alt 43,8 millioner kroner.


Top 3-kommuner i Region Hovedstaden

1. Københavns Kommune 3,5 millioner kroner

2. Rudersdal Kommune 760.000 kroner

3. Helsingør Kommune 650.000 kroner