Presseakkreditering til European Games

Deadline for presseakkreditering til European Games i Minsk er torsdag den 28. februar. Legene finder sted i anden halvdel af juni, og Danmark kommer til at stille med en række verdensklasseatleter.
4. feb 2019
Deadline for presseakkreditering til European Games i Minsk er torsdag den 28. februar. Legene finder sted i anden halvdel af juni, og Danmark kommer til at stille med en række verdensklasseatleter.

Den anden udgave af European Games finder sted i Minsk fra den 21.-30. juni, og hvis man som journalist vil dække konkurrencerne fra nærmeste hold, så skal man snart reagere. Deadline for akkreditering er torsdag den 28. februar.

Modsat OL går akkrediteringsprocessen ikke via DIF, men derimod direkte hos arrangørerne via dette link: https://accreditation-public.gms-minsk2019.by/press/registration

Via linket er det også muligt at bestille indlogering på et af de tre mediehoteller.

Ved European Games, eller de europæiske olympiske lege, som arrangementet også kaldes, stiller danske atleter op i en række idrætsgrene. Holdet er endnu ikke udtaget, men Danmark forventer at stille op med sine bedste atleter i idrætsgrene som eksempelvis badminton, bordtennis, skydning, kajak, bueskydning og karate.

I idrætsgrenene badminton, boksning, kajak og judo har European Games status som officielt EM. Og i 10 af de 15 idrætsgrene er konkurrencerne ved European Games en vigtig del af kvalifikationen til OL i Tokyo i 2020. Stort set alle danske atleter, der kommer med til European Games, er en del af et Tokyo2020-forløb.

Læs mere om legene på Minsk2019-hjemmesiden, hvor der også er en opdateret konkurrenceplan: https://minsk2019.by

Hvis I akkrediterer jer, så giv samtidig gerne besked til mig. Jeg vil være til stede i Minsk i hele konkurrenceperioden og vil stå til rådighed for medierne i forhold til kontakt til atleterne. Hvis I ikke når at akkreditere jer inden deadline, men træffer en beslutning om at gøre det på et senere tidspunkt, så hiv fat i mig, og så vil jeg se, hvad jeg kan gøre.

Med venlig hilsen, Lars Hestbech, kommunikationskonsulent DIF, lhe@dif.dk, tlf. 23323784.

Fakta om European Games

21.-30. juni 2019 i Minsk

Deltagende lande: 50

Deltagende atleter: 4082

15 sportsgrene – heraf 13 olympiske: Atletik, badminton, basketball 3x3, beach soccer (ikke-olympisk), boksning, bordtennis brydning, bueskydning, cykling, gymnastik, judo, kajak, karate, sambo (ikke-olympisk)

10 sportsgrene med Tokyo 2020-kvalifikation ved European Games

4 officielle EM: Badminton, boksning, kajak, judo