DIF’s formand, Niels Nygaard, ser tilbage på idrætsåret 2018 med glæde

DIF’s formand, Niels Nygaard, ser tilbage på idrætsåret 2018 med glæde.
2. jan 2019
DIF’s formand, Niels Nygaard, ser tilbage på idrætsåret 2018 med glæde.

Sikke et idrætsår, der er fløjet forbi. 2018 viste bredden i dansk idræt. Lige meget om man er til de samlende motionsbegivenheder, hvor man kan svede med tusindvis af andre idrætsglade, eller man foretrækker de store tilskueroplevelser på kanten af stolesædet, så har året været mættet af oplevelser.

Det er svært ikke at revne af stolthed over at stå i spidsen for en sag, som kan samle to millioner medlemmer, næsten en halv million frivillige ildsjæle og det officielle Danmark. Hvor ellers har vi for eksempel set en kronprins, der vælger at fejre sin 50-års fødselsdag med flere end 70.000 løbe- og gåglade gæster over hele landet. Det kan man da kalde en kongelig fejring i mere end én forstand!

Også de internationale sportsbegivenheder fyldte i den lange danske sommer. Verdens bedste ishockeyspillere indtog ishockeyhallerne i maj, hvor 1,3 milliarder tv-seere havde øjnene rettet mod Danmark. I juli var det de bedste sejleres tur til at udnytte, at vi har mere end 7.000 kilometer kyststrækning. VM i Aarhus var en stor succes ikke blot for deltagerne, men også for publikum, der havde en fest på det nye havneområde i den jyske hovedstad og blev inviteret helt med ombord på den flotte transmission på storskærme. Og det var blot et par af højdepunkterne.

Dannebrog har også vejet flot internationalt. En Grand Slam-sejr i tennis, etapesejr i Tour de France og verdensmesterskaber i orienteringsløb og para-dressur for blot at nævne nogle få. Og så har vi for første gang siden 1970’erne en fodboldspiller, der kan kalde sig Europas bedste. Hvert af disse resultater er nærmest naturstridige for et land med små seks millioner indbyggere. Og selvom mine internationale kolleger skal have luppen frem for at finde Danmark på en globus, så vækker resultaterne genlyd, når jeg møder kolleger rundt om i verden.

Der har været nok at glæde sig over for bredden og eliten i 2018, og alt tyder på, at det fortsætter i 2019. Krudtrøgen har knap nok lagt sig efter nytårsraketterne, før Herning og København lægger haller til VM i herrehåndbold. Der forventes fulde huse til at bære de danske drenge frem mod succes, mange flere bag tv-skærmene og et program, der skal give endnu flere danskere en smag for håndboldspillet landet rundt. Idrætten trives i Danmark, og med udsigten til et styrket samarbejde med regeringen og landets kommuner om at få flere aktive danskere i Bevæg dig for livet ser det kun ud til at fortsætte i 2019. Jeg glæder mig!

Niels Nygaards nytårshilsen er bragt i det seneste nummer af Idrætsliv, som kan læses her.