Royal Run vender tilbage

2. pinsedag 2019 er der lagt op til en løbefest, når Hans Kongelige Højhed Kronprinsen endnu engang møder danskerne i løbesko.
15. jan 2019
2. pinsedag 2019 er der lagt op til en løbefest, når Hans Kongelige Højhed Kronprinsen endnu engang møder danskerne i løbesko.
De fleste kan genkalde sig billederne fra Royal Run i maj 2018, hvor Kronprinsen i anledning af sin 50-års fødselsdag løb med flere end 70.000 danskere i Danmarks fem største byer. Løbet blev en kæmpe succes. Det var derfor ikke svært at træffe beslutningen om at fortsætte initiativet og opfordre danskerne til at snøre løbeskoene igen i år. Royal Run 2019 finder sted d. 10. juni i Aarhus, Aalborg og København/Frederiksberg. 

- Jeg ser frem til, sammen med resten af Danmark, at tilbringe en dag i motionens tegn. Det er mit håb, at mange igen får lyst til at udfordre sig selv og røre sig i nogle smukke rammer rundt omkring i landet. Sidste år var en fantastisk dag. Det vil glæde mig at se rigtig mange gengangere i år – men også nye, der har fået blod på tanden, siger Kronprinsen.

Royal Run er ikke et klassisk motionsløb med sluttiden i højsædet. Det er muligt både at løbe og gå på alle distancer, og der er særlige miles for familier, der vil tage barnevognen med ud på ruten. Og det er helt bevidst, fortæller arrangøren:

- Royal Run er for alle – om man er fysisk udfordret, erfaren løber, eller om man blot vil gå distancen. Det sociale idrætsfællesskab er det vigtigste i Royal Run, og vi vil gerne inspirere danskere i alle aldre uanset kondital og målsætning til at være med i denne begivenhed. I Royal Run er de små mål nemlig mindst lige så meget værd som de store, siger Jakob Larsen, direktør i Dansk Atletik Forbund.

Royal Run 2019 skydes i gang allerede d. 1. juni, når Kronprisen løber på Færøerne, og det glæder Jakob Larsen:

- Det er glædeligt, at vi har mulighed for at inddrage det færøske folk i dette idrætsfællesskab. Ikke mindst fordi det betyder, at der åbnes op for en hel Royal Run-uge fra d. 1.-10. juni, hvor offentlige institutioner, virksomheder og private kan blive en del af Royal Run-stemningen ved at lave deres egne arrangementer rundt om i landet.

Tilmeld dig allerede nu her
 

Fakta om Royal Run 2019
Royal Run afholdes d. 10. juni 2019 i Aalborg, Aarhus og København/Frederiksberg
Færøerne skyder Kronprinsen Royal Run i gang ved at løbe 10 km d. 1. juni. 
D. 10. juni åbner Kronprinsen Royal Run med at løbe One mile i Aarhus. Kronprinsessen bakker op om løbet ved at løbe 5 km i Aalborg, og Kronprinsen slutter dagen med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.    
I Rønne på Bornholm holdes Royal Run uden kongelig deltagelse samme dag, d. 10. juni.
I Aalborg, Aarhus og på Bornholm kan man deltage på One mile (1,6 km), 5 km og 10 km
I København/Frederiksberg og på Færøerne kan man deltage på One mile (1,6 km) og 10 km
De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.
Royal Run blev første gang afholdt i 2018 i anledning af HKH Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag. Her var 70.575 tilmeldt i Danmarks fem største byer.
Royal Run arrangeres af idrætsvisionen Bevæg dig for livet, i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.
Tilmelding og information: www.royalrun.dk
 

 
Kontaktinformation: 
Direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen: 29444332.
Kommunikationsansvarlig, Bodil Kjærgaard, 22252429.