LykkeLiga er igen i finalen om Danskernes Idrætspris

LykkeLiga er endnu engang en af de tre finalister, der er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Det er netop blevet besluttet af bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund.
13. dec 2018
LykkeLiga er endnu engang en af de tre finalister, der er udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Det er netop blevet besluttet af bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund.

Det efterhånden velkendte idrætsinitiativ LykkeLiga er sammen med to andre idrætsprojekter gået videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med prisen.

Bag Danskernes Idrætspris står e-Boks, DIF og DR P4, og det var via en afstemning i de regionale P4-distrikter, at der blev fundet de otte initiativer, bestyrelsen kunne vælge imellem. Intet mindre end 16.803 danskere har været inde på www.danskernesidrætspris.dk og stemme på deres favorit til prisen.

DIF har udvalgt de tre finalister på baggrund af en række kriterier, der drejede sig om, at projekterne i særlig grad skulle inspirere den lokale foreningsidræt og styrke fællesskabet og glæden ved at være idrætsaktiv.

DIF’s formand, Niels Nygaard, giver denne begrundelse for, at LykkeLiga igen er videre:

”LykkeLiga har formået at rykke sig milevidt på kort tid. En lang række foreninger har allerede ladet sig inspirere af konceptet, og udlandet har også vist interesse. Her er tale om et bæredygtigt koncept, der i høj grad spreder glæde.”

De øvrige indstillede, der er gået videre i konkurrencen, er idrætsprojektet ’Sejl og Studér’ i Thurø Sejlklub (Svendborg Kommune), der via sejlsporten rækker ud til unge studerende, der søger et fællesskab i en ny studieby. Det andet projekt går under navnet ’Urban Street Zone Hall 2’ (Ikast-Brande Kommune), der arbejder på at skabe endnu mere plads til den voksende gadeidræt.

Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris bliver udvalgt af DIF’s bestyrelse og offentliggøres den 5. januar 2019 til DR’s sportsshow SPORT 2018. Alle finalister inviteres med til showet.

 

Mere information om de tre finalister:

Urban Street Zone Hall 2 – Indstillet i Midt- og Vestjylland
Siden det indendørs gadeidrætsanlæg i Brande blev taget i brug den 2. december 2017 har Urban Street Zone oplevet en massiv medlemstilgang. Hensigten med anlægget har fra start været at få et sted, der favner både børn og voksne inden for gadeidrætten. Der er børn, der ikke falder ind i kollektivet ved de klassiske idrætter som fodbold og håndbold, men som ved hjælp af gadeidrætten har fundet et sted, hvor de kan bevæge sig og dyrke deres sport. – også i vintermånederne.

I dag er det muligt at stå på rulleskøjter og løbehjul, men med udbygningen af en ny hal, vil det også blive muligt at stå på skateboard og dyrke BMX, trampolin, streetbasket og streethockey. Gadeidrætsmiljøet har selv skaffet penge til en ny hal og samlet en hær af frivillige til at føre det ud i livet.

Thurø Sejlklub – ’Sejl og Studér’ – Indstillet på Fyn
Sejl og Studér i Thurø Sejlklub henvender sig til unge studerende, der søger et fællesskab i en ny studieby. Klubben har sat sig i de unges sted og er synlig i uddannelsesmiljøet, hvor man rekrutterer de nye medlemmer.

Sejl og Studér handler om at give de unge glæden ved sejlsport. Klubben oplever at få mere ungdom ind i klubben, de rekrutterer trænere, og der bliver skabt et fællesskab på tværs af studiemiljøer. De får øjnene op for det område, de bor i, naturoplevelser, gode venner, får ansvar, lærer om samarbejde og får et hyggeligt samvær på og ved vandet. Udover det, der foregår på vandet, spiser de unge aftensmad sammen og holder andre sociale arrangementer.

LykkeLiga – Indstillet i Nordjylland
LykkeLiga er håndbold for handicappede børn og unge. Forhenværende landsholdsspiller Rikke Nielsen står i spidsen for LykkeLiga og har på få år formået at få konceptet til at brede sig som ringe i vandet. 34 klubber i Danmark plus Grønland og Færøerne er også med. Desuden er der nu også opmærksomhed fra udlandet for at kopiere konceptet. Lykkeliga gik også videre til finalen sidste år, men er indstillet til prisen igen for den store udvikling idrætsprojektet har gennemgået siden sidste år.