Finalister til Danskernes Idrætspris er fundet

Nu er de tre finalister til Danskernes Idrætspris fundet. LykkeLiga (Aalborg), Thurø Sejlklubs projekt ’Sejl og Studér’ (Svendborg Kommune) og Gadeidrætsprojektet Urban Street Zone Hall 2 (Ikast-Brande) er alle videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris.
13. dec 2018
Nu er de tre finalister til Danskernes Idrætspris fundet. LykkeLiga (Aalborg), Thurø Sejlklubs projekt ’Sejl og Studér’ (Svendborg Kommune) og Gadeidrætsprojektet Urban Street Zone Hall 2 (Ikast-Brande) er alle videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris.

Gadeidræt og målrettede initiativer til studerende og udviklingshæmmede børn er overskrifterne på de idrætsprojekter, der er videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

Det er bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund (DIF), der har stået for at udvælge de tre initiativer, der henholdsvis går under titlerne ’LykkeLiga’, ’Sejl og Studér’ og ’Urban Street Zone Hall 2’.

Bag Danskernes Idrætspris står e-Boks, DIF og DR P4, og det var via en afstemning i de regionale P4-distrikter, at der blev fundet de otte initiativer, bestyrelsen kunne vælge imellem. Intet mindre end 16.803 danskere har været inde på www.danskernesidrætspris.dk og stemme på deres favorit til prisen.

Styrker fællesskabet og glæden ved at være aktiv
DIF har udvalgt de tre finalister, der nu går videre, på baggrund af en række kriterier, der blandt andet drejede sig om, at projekterne i særlig grad skulle gavne den lokale foreningsidræt og styrke fællesskabet og glæden ved at være aktiv i en idrætsforening.

”Vi har fået rigtig mange gode indstillinger i år, men de her tre udmærker sig, fordi de er unikke og nytænkende, og på den måde kan inspirere foreningslivet i Danmark, så vi får flere aktive danskere,” siger formand i DIF, Niels Nygaard.

Bestyrelsens yderligere argumenter for netop at sende ’LykkeLiga’, ’Urban Street Zone Hall 2’ og ’Sejl og Studér' videre, lyder.

LykkeLiga er gået videre igen i år, fordi det har formået at rykke sig milevidt på kort tid. En lang række foreninger har allerede ladet sig inspirere af konceptet, og udlandet har også vist interesse. Her er tale om et bæredygtigt koncept, der spreder glæde i idrætslivet.

Gadeidrætten udvikler sig med hastige skridt, og det har de især kunnet mærke i Brande. Derfor har de knoklet for at skabe endnu mere plads til unge, der måske ikke føler, at de passer ind i klassiske foreningsidrætter som håndbold og fodbold. Urban Street Zone Hall 2 bliver til ved hjælp af en hær af frivillige, og deres iver er inspirerende.

Sidst, men ikke mindst, går projektet ’Sejl og Studér’ i Thurø Sejlklub videre, fordi klubben på en inspirerende måde er gået efter en målgruppe, der kan være svær at fastholde i foreningslivet. Men ved at rekruttere på uddannelsesstederne og prioritere fællesskabet, har Thurø Sejlklub skabt en succes.

Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris bliver udvalgt af DIF’s bestyrelse og offentliggjort den 5. januar 2019 til DR’s sportsshow SPORT 2018.

Mere information om de tre finalister:

Urban Street Zone Hall 2 – Indstillet i Midt- og Vestjylland
Siden det indendørs gadeidrætsanlæg i Brande blev taget i brug den 2. december 2017 har Urban Street Zone oplevet en massiv medlemstilgang. Hensigten med anlægget har fra start været at få et sted, der favner både børn og voksne inden for gadeidrætten. Der er børn, der ikke falder ind i kollektivet ved de klassiske idrætter som fodbold og håndbold, men som ved hjælp af gadeidrætten har fundet et sted, hvor de kan bevæge sig og dyrke deres sport. – også i vintermånederne.

I dag er det muligt at stå på rulleskøjter og løbehjul, men med udbygningen af en ny hal, vil det også blive muligt at stå på skateboard og dyrke BMX, trampolin, streetbasket og streethockey. Gadeidrætsmiljøet har selv skaffet penge til en ny hal og samlet en hær af frivillige til at føre det ud i livet.

Thurø Sejlklub – ’Sejl og Studér’ – Indstillet på Fyn
Sejl og Studér i Thurø Sejlklub henvender sig til unge studerende, der søger et fællesskab i en ny studieby. Klubben har sat sig i de unges sted og er synlig i uddannelsesmiljøet, hvorfra man rekrutterer de nye medlemmer.

Sejl og Studér handler om at give de unge glæden ved sejlsport. Klubben oplever at få mere ungdom ind i klubben, de rekrutterer trænere, og der bliver skabt fællesskab på tværs af studiemiljøer. De får øjnene op for det område, de bor i, naturoplevelser, gode venner, får ansvar, lærer om samarbejde og får et hyggeligt samvær på og ved vandet. Udover det, der foregår på vandet, spiser de unge aftensmad sammen og holder andre sociale arrangementer.

LykkeLiga – Indstillet i Nordjylland
LykkeLiga er håndbold for handicappede børn og unge. Forhenværende landsholdsspiller Rikke Nielsen står i spidsen for LykkeLiga og har på få år formået at få konceptet til at brede sig som ringe i vandet. 34 klubber i Danmark plus Grønland og Færøerne er også med. Desuden er der nu også opmærksomhed fra udlandet for at kopiere konceptet. LykkeLiga gik også videre til finalen sidste år, men er indstillet til prisen igen for den store udvikling idrætsprojektet har gennemgået siden sidste år.