Foreningslivet i Svendborg Kommune ’langt fra Borgen’

I efteråret inviterer DIF politikere fra alle folketingspartier ud i det danske foreningsliv. Folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF) og Jane Heitmann (V) har netop besøgt to idrætsforeninger i Svendborg.
28. nov 2018
I efteråret inviterer DIF politikere fra alle folketingspartier ud i det danske foreningsliv. Folketingsmedlem Alex Ahrendtsen (DF) og Jane Heitmann (V) har netop besøgt to idrætsforeninger i Svendborg.
”Jeg må indrømme, at jeg er helt høj på det, jeg har set i aften. At se livet i idrætten og ikke mindst ilden i øjnene på de frivillige her i Svendborgs foreningsliv en helt almindelig mandag aften er fantastisk.”

Begejstringen fra folketingsmedlem Jane Heitmann (V) var til at tage af føle på, efter hun sammen med politikerkollegaen Alex Ahrendtsen (DF) mandag den 26. november takkede ja til en DIF-invitation, der i sin enkelthed gik ud på at vise det danske idræts- og foreningslivs virke på en helt almindelig hverdagsaften. De to politikere besøgte henholdsvis Svendborg Gymnastikforening i SG Huset og naboklubben Svendborg Basketball Club. 

”Svendborg Gymnastikforening og Svendborg Basketball Club er jo to meget forskellige idrætsforeninger, som dog har det tilfælles, at de er drevet af dygtige og dybt engagerede mennesker. Danmark har generelt brug for engagerede mennesker, og det må man bare sige, at idrætten kan levere – også her i Svendborg,” siger Jane Heimann. 

Også Alex Ahrendtsen fandt besøget i det sydfynske foreningsliv interessant: 

”Besøget i SG-huset i Svendborg viste med al tydelighed, hvor vigtigt det er med frivillige, og hvilken forskel de kan gøre. Vi så, at huset ikke kan eksistere uden de frivilliges indsats. Men også at det kommer ikke af sig selv at skaffe frivillige. Der skal gøres en indsats. Erfaringen var dog, at mange er interesseret i at træde til. Det gælder bare om at give dem et lille puf og lidt træning i at være frivillig,” siger Alex Ahrendtsen. 

 Fra Danmarks Idrætsforbund deltog bestyrelsesmedlem Tine Teilmann: Hun siger: 

”Foreningslivet i Svendborg Kommune er stærkt. De lokale klubber skaber fantastiske aktiviteter for børn, unge og voksne, og der arbejdes godt og målrettet for at skabe gode fællesskaber i lokalsamfundet. Både Svendborg Gymnastikforening og Svendborg Basketball Club tænker stort på hver deres måde, og det var dybt inspirerende at høre dem dele ud af deres erfaringer.”

DIF ’s rundtur i foreningsdanmark for folketingspolitikere fortsætter efter jul.