Sønderjyske Kidz fra Aabenraa vinder den syd- og sønderjyske afstemning i Danskernes Idrætspris

46 procent af alle de afgivne stemmer, der gik til de syd- og sønderjyske idrætsinitiativer, landede på Sønderjyske Kidz.
16. nov 2018
46 procent af alle de afgivne stemmer, der gik til de syd- og sønderjyske idrætsinitiativer, landede på Sønderjyske Kidz.

Det blev Sønderjyske Kidz, der løb med den syd- og sønderjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris 2018. Dermed er idrætsinitiativet fra Aabenraa, der har blandet handicap- og elitehåndbold sammen, med videre til den landsdækkende semifinale og i konkurrencen om 100.000 kr.

Sønderjyske Kidz er en del af LykkeLigaen, men også en del af eliten. Sønderjyske Kidz er en selvstændig forening, som så har indgået et samarbejde med den professionelle Sportsklub SønderjyskE.

Bag prisen står e-boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og ideer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en forening.  

Med førstepladsen går Sønderjyske Kidz sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2018 den 5. januar 2019.

Giver et løft i det daglige
”Det er tydeligt, at projektet giver de handicappede et løft i det daglige, at de bliver trænet af de bedste. Og vi, tilskuerne, bliver i den grad opløftet over at se, hvordan eliten påtager sig et socialt ansvar med et smil. Det vil være skønt at se flere eliteklubber involvere sig i den form for arbejde, og derfor fortjener projektet Danskernes Idrætspris,” lyder dommerpanelets begrundelse for, at netop Sønderjyske Kidz gik videre i konkurrencen.

Det er et regionalt dommerpanel, der har stået bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter i Syd- og sønderjylland. Panelet bestod af Jesper Jensen, tidligere landsholdsspiller i håndbold og cheftræner i Team Esbjerg, Jesper Larsen, repræsentant for den lokale DIF-idræt og formand for Nord-Als Boldklub og Journalist ved DR P4 Syd Henrik Kellberg.

De to øvrige idrætsprojekter, der kunne stemmes på, var Pokemon Go Aabenraa og Idræt på tværs i Tønder.

Afstemningen, der foregik på www.danskernesidrætspris.dk, løb over tolv dage og sluttede fredag den 16. november kl. 9.

I alt var 16.803 danskere inde og stemme på hjemmesiden.