Lykkeliga vinder igen den nordjyske afstemning i konkurrencen om Danskernes Idrætspris

46 procent af alle de afgivne stemmer, der gik til de nordjyske idrætsinitiativer, landede på Lykkeliga.
16. nov 2018
46 procent af alle de afgivne stemmer, der gik til de nordjyske idrætsinitiativer, landede på Lykkeliga.

Det blev igen Lykkeliga, der løb med den nordjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris 2018. Dermed er idrætsinitiativet, der stammer fra Aalborg, med videre til den landsdækkende semifinale og med i konkurrencen om 100.000 kr.

Lykkeliga har været nomineret tidligere og er det igen. Håndboldholdene for børn med udviklingshandicaps og deres familier breder sig som ringe i vandet. 34 klubber i Danmark plus Grønland og Færøerne – alt sammen startet i Aalborg af en ildsjæl.

Bag prisen står e-boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og ideer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en forening.  

Med førstepladsen går Lykkeliga sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2018 den 5. januar 2019.

”Det er et eksempel på et initiativ fra en enkeltperson, der rammer direkte ned i et behov. Ikke kun i Danmark, men også mange steder i udlandet,”, lyder dommerpanelets begrundelse for, at netop Lykkeliga gik videre i konkurrencen.

Det er et regionalt dommerpanel, der har stået bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter i Nordjylland. Panelet bestod af Christinna Pedersen, badmintonspiller og OL-sølvvinder fra Rio, Christian Bang, repræsentant for DIF-idrætten og formand for håndboldafdelingen i Strandby-Elling IF og Bent Godtberg, journalist ved P4 Nordjylland.

De to øvrige idrætsprojekter, der kunne stemmes på, var Aalborg Seniorsport og Rørbæk Idrætsforening.

Afstemningen, der foregik på www.danskernesidrætspris.dk, løb over tolv dage og sluttede fredag den 16. november kl. 9.

I alt var 16.803 danskere inde og stemme på hjemmesiden.

Mere om Lykkeliga: http://lykkeliga.dk/