Gadeidrætten i Brande vinder den midt- og vestjyske afstemning i konkurrencen om Danskernes Idrætspris

41 procent af alle de afgivne stemmer, der gik til de midt- og vestjyske idrætsprojekter, landede på Urban Street Zone Hall 2.
16. nov 2018
41 procent af alle de afgivne stemmer, der gik til de midt- og vestjyske idrætsprojekter, landede på Urban Street Zone Hall 2.

Det blev Urban Street Zone Hall 2, der løb med den midt- og vestjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris 2018. Dermed er idrætsprojektet fra Brande med videre til den landsdækkende semifinale og med i konkurrencen om 100.000 kr.

Projektet arbejder hårdt for at give endnu mere plads til den voksende gadeidræt i Ikast-Brande Kommune. Udvidelsen, som brugerne selv står bag, gør, at der bliver plads til endnu flere gadeidrætter på anlægget.

Bag prisen står e-boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og ideer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en forening.  

Med førstepladsen går Urban Street Zone Hall 2 sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2018 den 5. januar 2019.

”De har løftet en enorm opgave på helt egen hånd. De har ikke fået noget forærende af en rig onkel. De skaffer selv penge til deres projekt og har samlet en hær af frivillige til at føre det ud i livet,” lyder dommerpanelets begrundelse for, at netop dette projekt gik videre i konkurrencen.

Det er et regionalt dommerpanel, der har stået bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter i det midt- og vestjyske. Panelet bestod af håndboldspiller, Ann Grete Nørgaard, repræsentant for DIF-Idrætten og formand for Herning Fremad, Brian Holst Pedersen og journalist ved DR P4 Midt og Vest, Jens Ole Sørensen.

De to øvrige idrætsprojekter, der kunne stemmes på, var: Limfjorden Surf School i Skive og Thy Spike Ball I Bedsted.

Afstemningen, der foregik på www.danskernesidrætspris.dk, løb over tolv dage og sluttede fredag den 16. november kl. 9.

I alt var 16.803 danskere inde og stemme på hjemmesiden.