Fodboldlinjen Randers vinder den østjyske afstemning i konkurrencen om Danskernes Idrætspris

40 procent af alle de afgivne stemmer, der gik til de østjyske idrætsinitiativer, landede på Fodboldlinjen Randers.
16. nov 2018
40 procent af alle de afgivne stemmer, der gik til de østjyske idrætsinitiativer, landede på Fodboldlinjen Randers.

Det blev Fodboldlinjen Randers, der løb med den østjyske førsteplads i konkurrencen om Danskernes Idrætspris 2018. Dermed er idrætsinitiativet fra Randers, der organiserer ugentlig morgentræning for folkeskoleelever, med videre til den landsdækkende semifinale. Projektet er samtidig med i konkurrencen om 100.000 kr.

På Fodboldlinjen Randers tilbydes folkeskoleelever på henholdsvis Vestervangsskolen, Rismølleskolen og Hobrovejens skole fodboldtræning hver onsdag morgen kl. 6:30. Der er plads til alle - både dem, hvor fodbold er deres liv og ønsker en karriere, og dem som er med for kammeratskabets- og fællesskabets skyld.

Bag prisen står e-boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og ideer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en forening.  

Med førstepladsen går Fodboldlinjen Randers sammen med syv andre regionale vindere fra resten af landet videre til semifinalen, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund udvælger tre finalister og herefter kårer vinderen. Vinderen af Danskernes Idrætspris offentliggøres ved DR’s show SPORT 2018 den 5. januar 2019.

Lokker teenagere tidligt op
”Det er er imponerende, at man kan få teenagere til at møde frivilligt op kl. 6.30 året rundt for at hygge sig med fodbold. Fedt, at det er for alle og ikke kun for dem, der i forvejen går til fodbold, på den måde kan alle være med og få en god oplevelse og mødes på tværs af skoler,” lyder dommerpanelets begrundelse for, at netop Fodboldlinjen Randers er videre i konkurrencen.

Det er et regionalt dommerpanel, der har stået bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter i Østjylland. Panelet bestod af Anne-Marie Dorte Rindom, sejler og EM-, VM- og OL- medaljevinder, Christian Nicolai Ørum-Petersen, repræsentant for den lokale DIF-idræt og bestyrelsesformand i Dansk Klatreforbund og Kasper Thulstrup, journalist ved DR P4 Østjylland.

De to øvrige idrætsprojekter, der kunne stemmes på, var Café Klubånd i Beder-Malling og Aktiv Ø på Endelave.

Afstemningen, der foregik på www.danskernesidrætspris.dk, løb over tolv dage og sluttede fredag den 16. november kl. 9.

I alt var 16.803 danskere inde og stemme på hjemmesiden.