Tre idrætsprojekter fra Kolding er videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris

Nu kan du stemme og være med til at udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.
5. nov 2018
Nu kan du stemme og være med til at udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

"Motions Surprise", "MUS-samtaler" og "60+Frisk" er alle idrætsprojekter opstået i Kolding og nu udvalgt til at gå videre for Trekantområdet i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kroner, der følger med.

Bag prisen står e-Boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og idéer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en idrætsforening. 

Hvilket af de tre idrætsprojekter fra Trekantområdet, der skal gå videre, afgøres ved en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk. Vinderen offentliggøres ved DR's show SPORT 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

Kendt håndboldmakkerpar i dommerpanelet
Bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter I Trekantområdet, står et regionalt dommerpanel, der består af  lokal repræsentant for DIF-idrætten Carsten Andersen, der er formand for Fredericia Triatlon Team, Lars Frederiksen og Lars Rasmussen, tidligere håndboldspillere og nu trænere for KIF Kolding, og journalist ved DR P4 Trekanten, Peter Ebberfeld.

Bramdrupdam Gymnastik og Idrætsforening har i jagten på at få tilfredse instruktører og generelt for at udvikle foreningen indført MUS-samtaler med alle instruktører. Dommerkomitéens begrundelse for at sende BGIF, og ideen om MUS-samtaler, videre i konkurrencen, er:

”Når det handler om at fremtidssikre dansk foreningsidræt, er der her et initiativ, mange kan lære af. Frivillige er forudsætningen for foreningsidrættens overlevelse og udvikling, og med dette projekt udvises både rettidig omhu og omtanke,” lyder det fra dommerpanelet.

60+ Frisk er også gået videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris, fordi de har fundet på et idrætsinitiativ, der har haft effekt. 50 idrætsforeninger samarbejder med Kolding Kommune om at få flere seniorer til at indgå i aktiviteter og et socialt fællesskab. Ved projektets start var 52 % af Kolding Kommunes 23.000 seniorer fysisk aktive. Det seneste år, er der kommet 1100 flere friske seniorer til:

”Her er tale om mere end blot foreningsidræt. Initiativet inddrager også foreninger, der fokuserer på kognitive og sociale aktiviteter, og der er også plads til fokus på de mere skæve idéer, fx Senior hundekomsammen og tandemcykling,” lyder argumentet fra dommerpanelet.

Motions Surprise er tredje idrætsprojekt, der er gået videre, fordi der her er tale om helt nytænkende projekt. Her ved deltagerne ikke, hvad man går ind til, når man møder op.  Man ved, at man får sved på panden, men om det er orienteringsløb, dans, fodbold eller vægtløfning ved man først, når man møder op.

”Det er især på parametrene idrætslig forankring og involvering på tværs, at Motions Surprise scorer højt. Og så har initiativet kort og godt fået folk, som ikke har dyrket idræt, til nu at komme afsted. At få succes med IKKE at lade deltagerne vide, hvad der skal ske – det er godt gået,” lyder argumentet fra dommerpanelet for at sende Motions Surprise videre i konkurrencen.

Nu er det op til danskerne at afgøre, hvilket initiativ, og om det skal være et initiativ fra Trekantområdet, der skal gå videre til landsfinalen. Der kan stemmes indtil fredag den 16. november kl. 9. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister fra hvert regionalt område.