Kandidater til Danskernes Idrætspris er fundet

Nu er det muligt at stemme på Danmarks bedste idrætsprojekt og sende det videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris
5. nov 2018
Nu er det muligt at stemme på Danmarks bedste idrætsprojekt og sende det videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris

Alt fra Zumbaholdet i Ribe til Børnehavebold i Roskilde er blevet indstillet af idræts-engagerede danskere, der ønsker at se lige netop deres idrætsinitiativ som vinder af Danskernes Idrætspris 2018.

Bag prisen står e-Boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og nu er det så blevet tid til at stemme og på den måde være med til at udvælge de idrætsinitiativer, der skal gå videre i konkurrencen.

Der er kommet 123 indstillinger fra danskere i hele landet, og siden har et regionalt dommerpanel i hvert af P4’s sendeområder udvalgt de tre idrætsinitiativer, der kan stemmes om.

Hvert P4-distrikt har haft et dommerpanel bestående af en atlet, en lokal repræsentant for Danmarks Idrætsforbund og en journalist fra P4-distriktet. Alle dommerpaneler har valgt tre regionale idrætsinitiativer hver, der går videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kroner, der følger med. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2018 den 5. januar 2019.

Kendte atleter med i dommerpaneler
Fodboldspiller i FC København William Kvist har siddet med i dommerpanelet for P4 København og P4 Bornholms sendeområde, hvor tre meget forskellige initiativer er gået videre i konkurrencen. Blandt andet et fodboldprojekt i det sociale boligområde Værebroparken, der har som ambition, at alle uanset økonomisk formåen skal have muligheden for at gå til fodbold:

”Fodbold kan bare et eller andet særligt, når det handler om at forene forskellige børn og unge om en bold og give dem en god oplevelse med kammeratskab og holdånd,” siger William Kvist.

I Nordjylland har badmintonspiller Christinna Pedersen siddet med i P4 Nords dommerpanel, hvor Aalborg Seniorsport er blandt de tre regionale vindere:

”Når jeg spiller turnering i Asien, så oplever jeg en helt anden kultur for at ældre motionerer. Vi kan lære meget af asiaters lyst til at holde sig i form, når de bliver ældre. Et projekt som seniorsport får vores ældre til at dyrke idræt – måske især fordi det også har et socialt indhold,” lyder begrundelsen for at sende netop det idrætsprojekt videre.

De øvrige atleter, der har siddet med i P4 distrikternes dommerpaneler er:

  • P4 Sjælland: Cathrine Dufour (Olympisk dressurrytter)
  • P4 Fyn: Anne Lolk (verdensmester i toerkajak og OL-deltager i roning)
  • P4 Syd: Jesper Jensen (tidligere landsholdsspiller i håndbold)
  • P4 Østjylland: Anne-Marie Dorte Rindom (verdensmester sejlsport)
  • P4 Midt Vest: Ann Grete Nørgaard (tidligere landsholdsspiller håndbold),
  • P4 Trekanten: Lars Rasmussen (Tidligere landsholdsspiller og træner i KIF Kolding) og Lars Frederiksen (Cheftræner i KIF Kolding).

Nu er det op til danskere over hele landet at afgøre hvilket initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag 16. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund vil udvælge tre finalister.