Idrætsprojekter fra Skive, Brande og Bedsted er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle midt- og vestjyder kan nu stemme og på den måde udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris
5. nov 2018
Alle midt- og vestjyder kan nu stemme og på den måde udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris

Limfjorden Surf School i Skive, Urban Street Zone Hall 2 i Brande og Thy Spike Ball i Bedsted er nu udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kroner, der følger med. 

Bag prisen står e-Boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og idéer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en idrætsforening.

Hvilket af de tre midt- og vestjyske initiativer, der skal gå videre, afgøres ved en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk og offentliggøres ved DR’s Show SPORT 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

Kendt håndboldspiller med i dommerpanelet
Bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter står et regionalt dommerpanel, der består af håndboldspiller, Ann Grete Nørgaard, lokal repræsentant for DIF-Idrætten og formand for Herning Fremad, Brian Holst Pedersen og journalist ved DR P4 Midt og Vest, Jens Ole Sørensen.

Limfjorden Surf School er Danmarks første mobile surfskole, der kommer ud og laver undervisning i lokalområdet og i områder uden for Skive-egnen. Brian Holst Pedersen, der er formand for Herning Fremad og repræsentant for den lokale DIF-idræt i dommerpanelet, begrunder udvælgelsen af Limfjorden Surf School således:

”Jeg tror, at andre godt kan lade sig inspirere af deres tiltag. Vi kan ikke bare sidde rundt omkring i vores klubhuse og vente på, at medlemmerne banker på vores dør.”

Thy Spike ball er også gået videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Her er der tale om en ny idrætsgren i Danmark, igangsat af tre unge mænd, der arbejder for at udbrede den i hele landet.

”Det er virkelig spændende, at nogen tør starte en helt ny og ukendt idrætsgren op fra bunden. Den appellerer til en målgruppe, der normalt er svær at aktivere og fastholde ude i idrætsforeningerne. Udvikling sker jo, når nogen tør tage de første skridt – uden at vide, hvad der sker,” siger håndboldspiller Ann Grete Nørgaard.

Urban Street Zone Hall 2 er tredje idrætsprojekt, der er gået videre, fordi der her bliver arbejdet hårdt for at give endnu mere plads til den voksende gadeidræt i Ikast-Brande Kommune. Udvidelsen, som de selv står bag, gør, at der bliver plads til endnu flere gadeidrætter på anlægget:

”Det er vildt, hvad der sker på gaden i Brande… altså med gadeidrætten. De har skabt et rent slaraffenland for skateboard, løbehjul og rulleskøjter – og nu åbner de også gadedøren for streetbasket, BMX og streethockey og trampolin. De har skabt et fri – og værested for rigtig mange børn, der ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt, siger journalist ved P4 Midt og Vest, Jens Ole Sørensen.

Nu er det op til danskerne at afgøre, hvilket initiativ, og om det skal være et midt- og vestjysk initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på én finalist på tværs af alle P4 distrikter. Der kan stemmes indtil fredag den 16. november kl. 9. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund vil udvælge tre finalister.