Idrætsprojekter fra Sejerø, Sorø og Stevns er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Nu kan du stemme og være med til at udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.
5. nov 2018
Nu kan du stemme og være med til at udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

Sejerø Golfklub, LBI Fodboldskole i Sorø og Sydstevnshallen er nu udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.00 kroner, der følger med.

Bag prisen står e-Boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og idéer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en idrætsforening.

Hvilket af de tre idrætsprojekter fra henholdsvis Sejerø, Sorø og Stevns, der skal gå videre, afgøres ved en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk. Vinderen afsløres ved DR's show SPORT 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

Kendt dressurrytter med i dommerpanelet
Bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter står et regionalt dommerpanel, der består af Cathrine Dufour, en af verdens bedste dressurryttere, Jan Lindorff, repræsentant for den lokale DIF-idræt og formand for Sydsjællands Håndboldklub og Claus Würtzen, journalist ved DR P4 Sjælland.

Sejerø Golfklub er etableret af lokale beboere på de eksisterende landbrugsarealer og uden nogen form for terrænregulering andet end nogle får, der vedligeholder arealerne. Golfklubben er samlingspunkt for både lokale beboere og gæster og har fået unge fra den lokale skole til at spille golf.

Dommerkomitéens begrundelse for at sende Sejerø videre i konkurrencen er: ”I sådan et lille samfund som Sejerø er det vigtigt at få engageret mange mennesker. Det gør de gennem golfklubben. Samtidig har de anlagt banen med respekt for øen og kysterne, og giver dermed mulighed for udfoldelse uden at ødelægge naturen,” siger dressurrytter Cathrine Dufour.

LBI Fodboldskole 2018 for børn med diagnoser er også gået videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris, fordi fodboldskolen har givet børn med diagnoser de samme muligheder som andre børn – nemlig at deltage i en fodboldskole i løbet af sommerferien. På den måde har disse børn ikke skullet dukke nakken efter ferien, men har kunnet tale med om de oplevelser, som sporten har givet dem i sommerens løb, lyder argumentet fra dommerpanelet:

”Her fik man børn med, der af den ene eller anden grund ikke er aktive sportsudøvere til daglig. Børnene oplevede det unikke, at alle deltagere var vindere. Det siger en hel masse om et fantastisk initiativ fra Lynge-Broby Idrætsforening,” siger dommer Claus Würtzen fra P4 Sjælland.

Sydstevnshallen er tredje idrætsprojekt, der er gået videre, fordi der her er tale om et projekt, der er lykkedes på tværs af idrætter og foreninger. Seks idrætsforeninger på Sydstevns gik sammen med fem andre foreninger omkring Rødvig for at få et samlet sted til både de klassiske idrætter, men også e-sport og pensionistforeningens teaterstykker:

”Det er stærkt, at man har kunnet samle så mange forskellige dele af det lokale idræts- og foreningsliv. Dermed får man også en hal, som kan rumme andet end den almindelige idræt. Den kan mere i hverdagen end bare at danne rammen om sporten. Det er vigtigt i mindre samfund, at man har et sted, hvor man kan samles og styrke de lokale bånd,” siger lokal repræsentant for DIF-idrætten og formand for Sydsjællands Håndboldklub, Jan Lindorff.

Nu er det op til danskerne at afgøre, hvilket initiativ, og om det skal være et initiativ fra Sjælland- og Lolland Falster, der skal gå videre til landsfinalen. Der kan stemmes på én finalist på tværs af alle P4 distrikter. Der kan stemmes indtil fredag den 16. november kl. 9. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister.