Idrætsprojekter fra Middelfart, Thurø og Odense er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle fynboer kan nu stemme og på den måde udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.
5. nov 2018
Alle fynboer kan nu stemme og på den måde udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

"Børn, Bold og Motorik" i Middelfart, Thurø Sejlklub på Thurø og Vollsmose Boxing i Odense er nu udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kroner, der følger med.

Bag prisen står e-Boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og idéer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en idrætsforening. 

Hvilket af de tre fynske initiativer, der skal gå videre, afgøres ved en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor man kan læse mere om initiativerne og selv stemme. Vinderen afsløres ved DR's show SPORT 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

Verdensmester i toerkajak med i dommerpanelet
Bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter står et dommerpanel, der består af Anne Lolk, tidligere verdensmester i toerkajak og OL-deltager i roning, Mette Skov Hansen, repræsentant for idrætten i DIF og Thomas Dinsen, journalist ved DR P4 Fyn.

Thurø Sejlklub er videre i konkurrencen, fordi de satser på en lidt anden målgruppe, end hvad der oftest ses. Projektet Sejl og Studér henvender sig til unge og voksne, der flytter til Svendborg for at studere. Sejlads er omdrejningspunktet, men fællesspisninger og sociale aktiviteter er med til at øge fællesskabet og engagementet i klubben.

Dommerkomitéens begrundelse for at sende Thurø Sejlklub videre i konkurrencen lyder:

”Thurø sejlklub har fået fat i en gruppe, der til tider kan være overset i foreningsidrætten - og med et ret simpelt koncept og setup får de både skabt et netværk for unge studerende, men samtidig får de også genereret nye kræfter til klubben. Her er en klub, som på en nytænkende måde har fået en lille og ikke så tilgængelig sportsgren sparket ind som et åbenlyst valg, når man skal være både social og aktiv,” siger roer Anne Lolk.

Børn, Bold og Motorik i Middelfart forsøger at nytænke foreningstankegangen ved at den lokale håndboldklub en gang om ugen samler al håndboldtræning for de 2-10-årige på samme tidspunkt. Far og/eller mor kan være med til træning med de mindste, mens de større søskende træner i en anden hal ved siden. Efter træning er der fællesspisning i hallen.

Journalist ved DR P4 Sjælland begrunder valget af Børn, Bold og Motorik således:

”Børn, bold og motorik forsøger på en superfin måde at kombinere træning med det sociale. De fleste børnefamilier kender nok til det der med at stå med børn, der skal til træning, måske flere gange om ugen, og så er nødt til at skynde sig hjem og lave aftensmad. Men det her projekt er der flere ting, der går op i en højere enhed,” siger journalist ved DR P4 Fyn, Thomas Dinsen.

Vollsmose Boxing i Odense er tredje idrætsprojekt, der er gået videre, fordi der her er tale om et projekt, der yder en vigtig social indsats og arbejder for at få beboere; børn, unge og voksne i Vollsmose ind i en idrætsklub:

”Idrætsinitiativer i udsatte områder er altid både bemærkelses- og prisværdige. Vollsmose Boxing skaber et åndehul i et område, hvor der er brug for ildsjæle, forbilleder og voksne, der tror på, at vi kan skabe gode ting, når vi samarbejder,” siger Anne Lolk.

Nu er det op til danskerne at afgøre, hvilket initiativ, og om det skal være et fynsk initiativ, der skal gå videre i landsfinalen.

Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag den 16. november kl. 9. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund vil udvælge de tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2018 lørdag den 5. januar 2019 i JYSKE BANK BOXEN.