Idrætsprojekter fra Beder-Malling, Endelave og Randers er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle østjyder kan nu stemme og på den måde udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.
5. nov 2018
Alle østjyder kan nu stemme og på den måde udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

Café Klubånd i Beder-Malling, Aktiv Ø på Endelave og Fodboldlinjen i Randers er nu udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kroner, der følger med.

Bag prisen står e-Boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og idéer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en idrætsforening.

Hvilket af de tre østjyske initiativer, der skal gå videre, afgøres ved en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk. Vinderen afsløres ved DR’s show SPORT 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

EM-, VM- og OL-medaljevinder med i dommerpanelet
Bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter står et regionalt dommerpanel, der består af Anne-Marie Dorte Rindom, sejler og EM-, VM- og OL- medaljevinder, Christian Nicolai Ørum-Petersen, repræsentant for den lokale DIF-idræt og bestyrelsesformand i Dansk Klatreforbund og Kasper Thulstrup, journalist ved DR P4 Østjylland.

Aktiv Ø tilbyder aktiv ø-ferie på Endelave med tre gratis aktiviteter for både børn og voksne i skolernes sommerferie. Christian Nicolai Ørum-Petersen, bestyrelsesformand i Dansk Klatreforbund og DIF-repræsentant, begrunder udvælgelsen af Aktiv Ø således:

"De introducerer aktiviteter i ferierne, hvor mange ellers lægger sig i strandstolene og er inaktive, men her bruger man ferien på noget aktivt sammen, og selvom det er et lille samfund, så har de ikke ladet sig begrænse, men har turdet tænke stort og tilbyde en lang række aktiviteter. Det er inspirerende."

Fodboldlinjen Randers er også gået videre i konkurrencen. Her er tale om et projekt, der arrangerer morgentræning for elever fra 6. klasse på tre folkeskoler hver onsdag morgen kl. 6:30

"Dét er imponerende! Det er fedt, at det er det sociale, der fylder meget og bygger bro på tværs af skoler – og det ikke kun er for fodboldstjernerne, men at der er plads til alle. Her skaber man gode vaner for alle. Og ved at lægge det om morgenen kan eftermiddagen bruges til noget andet. Det er også godt, at børnene her kan være sammen om en idræt i stedet for at dyrke hver deres sport, som man tit gør efter skole," siger Anne-Marie Rindom, Laser Radial-sejler.

Café Klubånd er tredje idrætsprojekt, der er gået videre. Her er tale om et moderne fælleshus, hvor der er blevet skabt et fællesskab på tværs af idrætsgren, kultur og alder. Det er drevet af frivillige på tværs af de to kommuner Beder og Malling:

"Klubbens Café er blevet et hjerte i lokalområdet, hvor man kan mødes på tværs af idrætsgrene og sociale lag – og så er det godt at se, at de også har fokus på sund kost, så man kan få andet end pommes frites og slush ice, når man er færdig med at dyrke sport," siger Kasper Thulstrup, journalist, P4 Østjylland. 

Nu er det op til borgerne i det østjyske at afgøre, hvilket initiativ de mener, skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på én finalist på tværs af alle P4 distrikter. Der kan stemmes indtil fredag den 16. november kl. 9. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister.