Idrætsprojekter fra Aalborg og Rørbæk er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Nu kan du stemme og være med til at udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.
5. nov 2018
Nu kan du stemme og være med til at udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

Lykkeliga, Aalborg Seniorsport og Rørbæk IF er nu udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kr., der følger med.

Bag prisen står e-Boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og idéer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en idrætsforening.

Hvilket af de tre idrætsprojekter fra det nordjyske, der skal gå videre, afgøres ved en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk og offentliggøres ved DR’s Show SPORT 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

Kendt badmintonspiller med i dommerpanelet
Bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter står et regionalt dommerpanel, der består af Christinna Pedersen, badmintonspiller og OL-sølvvinder fra Rio, Christian Bang, lokal repræsentant for DIF-idrætten og formand for håndboldafdelingen i Strandby-Elling IF og Bent Godtberg, journalist ved P4 Nordjylland.

Aalborg Seniorsport er sat i søen for at modvirke ensomhed blandt ældre og forebygge sygdomme. Der bliver lagt et stort arbejde i at fastholde medlemmer og med de mange tiltag vise, at der er plads til alle.

Badmintonspiller Christinna Pedersens begrundelse for at sende Aalborg Seniorsport videre i konkurrencen er:

”Vi kan lære meget af asiaters lyst til at holde sig i form, når de bliver ældre. Når vi spiller turneringer derude, så oplever jeg en helt anden kultur, for at ældre motionerer. Et projekt som seniorsport får vores ældre til at dyrke idræt – måske især fordi det også har et socialt indhold.” 

Lykkeliga har været nomineret tidligere og er det igen. Håndboldholdene for børn med udviklingshandicaps og deres familier breder sig som ringe i vandet. 34 klubber i Danmark plus Grønland og Færøerne – alt sammen startet i Aalborg af en ildsjæl:

”Det er et eksempel på et initiativ fra en enkeltperson, der rammer direkte ned i et behov. Ikke kun i Danmark, men også mange steder i udlandet,” siger Christian Bang, formand for håndboldafdelingen i Strandby-Elling IF.

Sammen kan vi.....bygge en overdækket multihal og festsal, sådan kalder Rørbæk Idrætsforening og andre lokale frivillige selv projektet, der går ud på at bygge en indendørs kunstgræsbane på 660 kvadratmeter med festsal for enden på i alt 990 kvadratmeter- udelukkende med frivillig arbejdskraft.

Argumentet for at projektet er gået videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris lyder:

”De begyndte selv – på eget initiativ – og løftede i flok. Det er et eksempel på, hvad lokale ildsjæle kan opnå, når de brænder for noget og og står sammen. I fremtiden får idrætten brug for ildsjæle som dem fra Rørbæk,” siger Christinna Pedersen om det nordjyske initiativ.

Nu er det op til danskerne at afgøre, hvilket initiativ, og om det skal være et nordjysk initiativ, der går videre til landsfinalen. Der kan stemmes på én finalist på tværs af alle P4 distrikter. Der kan stemmes indtil fredag den 16. november kl. 9. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund vil udvælge tre finalister.