Idrætsprojekter fra Aabenraa og Tønder er med i opløbet om Danskernes Idrætspris

Alle sønderjyder kan nu stemme og på den måde udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.
5. nov 2018
Alle sønderjyder kan nu stemme og på den måde udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

Sønderjyske Kidz i Aabenraa, Pokemon Go Aabenraa og Idræt på tværs i Tønder er nu udvalgt til at gå videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kroner, der følger med. 

Bag prisen står e-Boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og idéer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en idrætsforening.

Hvilket af de tre sønderjyske initiativer, der skal gå videre, afgøres ved en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk og offentliggøres ved DR’s show SPORT 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

Kendt håndboldspiller og nu cheftræner med i dommerpanelet
Bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter står et regionalt dommerpanel, der består af Jesper Jensen, tidligere landsholdsspiller i håndbold og cheftræner i Team Esbjerg, Jesper Larsen, repræsentant for den lokale DiF-idræt og formand for Nord-Als Boldklub og Journalist ved DR P4 Syd Henrik Kellberg.

Projektet Søndejyske Kidz i Aabenraa er gået videre i konkurrencen, fordi det har blandet handicap og elitehåndbold i én stor gryde. Her handler det om socialt ansvar og et løft af børn og unge, som har det svært.

Om indstillingen siger jurymedlem Henrik Kellberg:

”Der er noget næsten poetisk over, at elite- og handicapspillere kan finde sammen omkring den sportsgren, de begge elsker. Der er teknisk en verden til forskel på de to grupper, men alligevel bliver begge type spillere beriget i deres samarbejde. Derudover er det tydeligt, at det giver de handicappede et løft i det daglige, at de bliver trænet af de bedste. Og vi, tilskuerne, bliver i den grad opløftet over at se, hvordan eliten påtager sig et socialt ansvar med et smil. Det vil være skønt at se flere eliteklubber involvere sig i den form for arbejde, og derfor fortjener projektet Danskernes Idrætspris.”

Pokemon Go Aabenraa er også gået videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris. Den efterhånden berømte virtuelle e-sport, der samler spillere i alle aldre. I Aabenraa er de nu oppe på 200 spillere, som mødes og spiller pokemon. I netop denne gruppe forsøger de at styrke sammenholdet uanset alder, fysisk formåen eller andre personlige ting, som man bøvler med.

Jesper Jensens begrundelse for at sende netop dette projekt videre er:

”Jeg synes, at initiativet er helt vildt sejt og beviser, at hvor der er vilje og passion, er der også en vej. En vej mod nye medlemmer, som kommer fra en normalt knap så foreningsmindet verden, nemlig den virtuelle. Som de selv fremhæver, er der spillere, der efter en “hyggeaften” med vennerne pludselig opdager, at han har gået over 20 kilometer uden rigtig at opdage det. En blanding af fantasi, sammenhold, konkurrence og godt humør har skabt denne nye form for foreningskultur, hvor telefonen skaber det diametralt modsatte end den normale fysiske inaktivitet. Og eneste indgangsbarriere er en enkelt telefon - og måske et par gode gå-sko.”

Idræt på tværs i Tønder er tredje idrætsprojekt, der er gået videre, fordi de har skabt en ny måde at lade alle komme og prøve et hav af forskellige idrætter af, uden at skulle til fx opvisning med gymnastik, ikke skal til kamp i fx fodbold, håndbold, floorball osv. Her kan man komme og gå, som man har lyst til.

" Alene idéen bag Idræt på Tværs om at samle børn og unge i et lille lokalsamfund og motivere dem til at dyrke idræt er prisværdig i sig selv. Desuden er det for en foreningsformand som mig inspirerende at læse om et initiativ, som aktiverer så mange børn og unge, og som har givet en mindre idrætsforening flere medlemmer. Det lader jeg mig rent personligt inspirere af, og det er jeg sikker på mange andre også gør," siger jurymedlem Jesper Larsen, formand for Nord-Als Boldklub.

Nu er det op til danskerne at afgøre, hvilket initiativ, og om det skal være et sønderjysk initiativ, der skal gå videre i landsfinalen. Der kan stemmes på én finalist på tværs af alle P4 distrikter. Der kan stemmes indtil fredag den 16. november kl. 9. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor DIF’s bestyrelse vil udvælge tre finalister.