Hovedstadens kandidater til Danskernes Idrætspris er fundet

Nu kan du stemme og være med til at udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.
5. nov 2018
Nu kan du stemme og være med til at udvælge det idrætsprojekt, der skal gå videre i konkurrencen om Danskernes Idrætspris.

”Alle skal have mulighed for at spille fodbold”, ”Floorball for Handicappede” og ”Divas Cheerleaders” er de udvalgte fra hovedstadsområdet, som går videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris og de 100.000 kroner, der følger med.

Bag prisen står e-Boks, DR P4 og Danmarks Idrætsforbund (DIF), og den hylder de projekter, initiativer og idéer, der er med til at styrke fællesskabet og glæden ved at bevæge sig eller være aktiv i en idrætsforening.

Hvilket af de tre idrætsprojekter fra Københavnsområdet, der skal gå videre afgøres ved en afstemning på www.danskernesidrætspris.dk, hvor man kan læse mere om initiativerne og selv stemme. Vinderen offentliggøres ved DR’s Show SPORT 2018 i JYSKE BANK BOXEN.

Kendt fodboldspiller har været med til at udvælge kandidater
Bag udvælgelsen af de tre idrætsprojekter står et regionalt dommerpanel, der består af William Kvist, fodboldspiller i FC København, Allan Nyhus, lokal repræsentant for DIF-idrætten og formand for Hovedstadens Svømmeklub, og journalist ved DR P4 København, John Broby.

Begrundelsen for udvælgelsen af de tre idrætsinitiativer er:

Alle skal have mulighed for at spille fodbold er et projekt, der ligger i Værebroparken, som er kendt for at være et socialt udfordret område. Med et lavt kontingent, et gratis sæt tøj til træning og mulighed for at få nogle brugte fodboldstøvler er projektet til for at give alle muligheden for at spille fodbold, uanset økonomisk formåen.

Fodboldspiller William Kvist begrunder valget af ”Alle skal have mulighed for at spille fodbold,” således:

”Fodbold kan bare et eller andet særligt, når det handler om at forene forskellige børn og unge om en bold og give dem en god oplevelse med kammeratskab og holdånd.”

Floorball for handicappede er også gået videre i konkurrencen om at vinde Danskernes Idrætspris, fordi de arbejder for at introducere fysisk og psykisk udviklingshæmmede floorballspillere til foreningslivet og inkludere dem i almenidrætten. På den måde får de overskud og selvværd til at klare hverdagen og livets mange andre udfordringer:

”Her er en etableret idrætsforening gået sammen med nogle ildsjæle og en flok udviklingshæmmede, der har sat sig for at deltage i den ”normale” floorballturnering. Et fantastisk samarbejde, der viser, hvor bredt foreningsidrætten favner,” siger Allan Nyhus, formand for Hovedstadens Svømmeklub.

Divas Cheerleaders er tredje idrætsprojekt, der er gået videre, fordi der her er tale om et projekt, der er startet op af en ildsjæl, der ville ændre opfattelsen af, hvad cheerleading i virkeligheden er og gøre det til en anerkendt sportsgren:

”Divas Cheerleaders i Vanløse er et skoleeksempel på, at én brændende ildsjæl kan tænde så meget begejstring omkring sig, at der kan opstå en hel og reel idrætsforening i lyset af initiativet. Vi har ønsket at kaste endnu mere lys over denne ret oversete sportsgren,” siger journalist ved P4 København, John Broby.

Nu er det op til danskerne at afgøre, hvilket initiativ, og om det skal være et initiativ fra hovedstadsområdet, der skal gå videre i landsfinalen.

Der kan stemmes på et af de tre regionale finalist-initiativer på www.danskernesidrætspris.dk indtil fredag den 16. november kl. 9.00. Det regionale initiativ, der får flest stemmer, går videre til slutrunden, hvor bestyrelsen i Danmarks Idrætsforbund vil udvælge de tre finalister. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2018 lørdag 5. januar 2019 i JYSKE BANK BOXEN.