Den tidligere olympiske guldvinder for Danmark Kurt Helmudt er død fredag den 7. september

Den danske roer Kurt Helmudt, der sammen med Erik Petersen, John Hansen og Bjørn Hasløv vandt guld i firer uden styrmand ved Olympiske Lege i Tokyo 1964 , er død i en alder af 74 år.
2. okt 2018
Den danske roer Kurt Helmudt, der sammen med Erik Petersen, John Hansen og Bjørn Hasløv vandt guld i firer uden styrmand ved Olympiske Lege i Tokyo 1964 , er død i en alder af 74 år.

Kurt Helmudt startede som roer i B&W’s idrætsklub, da han arbejdede som skibsbyggerlærling på værftet. Senere meldte han sig ind i roklubben KVIK, hvor han hurtigt fik navnet ”Kæmpe”, hvilket ikke var så underligt, da han var 198 høj og vejede 125 kg.

Ud over deltagelsen i Tokyo, der gav guld til Helmudt og hans romakkere, så deltog Kurt Helmudt også i 1968 ved OL i Mexico, men holdet kom aldrig til start, da en af roerne kom til skade ved et fald inden de skulle i konkurrence.

Ud over den olympiske guldmedalje opnåede Kurt en sølvmedalje ved de Europæiske Mesterskaber i Amsterdam i 1964. Her kunne det også være blevet til en guldmedalje, men 50 meter før mållinjen fangede hans romakker John Ørsted ”en ugle” i vandet og båden tabte fart, hvilket det Vesttyske hold udnyttede og smuttede forbi. Så danskerne måtte nøjes med en sølvmedalje

I 1970 vandt Kurt Helmudt VM-bronze i St. Catharines i Ontario, Canada inden han indstillede karrieren som eliteroer

Kurt Helmudt med den olympiske guldmedalje fra Tokyo 1964