Horsens idrætsarkiv

Heldigvis er der mange lokale initiativer, der er med til at den danske idrætskulturarv bevares. Et særdeles godt eksempel på dette er Horsens Idrætsarkiv, der er et lokalarkiv, som drives af Sport Horsens.
31. okt 2018
Heldigvis er der mange lokale initiativer, der er med til at den danske idrætskulturarv bevares. Et særdeles godt eksempel på dette er Horsens Idrætsarkiv, der er et lokalarkiv, som drives af Sport Horsens.

Til daglig bestyres arkivet af en gruppe gamle idrætsudøvere, der interesserer sig for idrætten og dens historie.

Horsens Idrætsarkiv indsamler, arkiverer og udstiller effekter, som har tilhørt idrætsklubber og idrætsudøvere fortrinsvis fra lokalområdet.

Ud over en unik samling af billeder, plakater, præmier, rekvisitter og beklædningsgenstande rummer arkivet også et lille bibliotek, en pæn samling af scrapbøger samt arkivmateriale fra de lokale foreninger helt tilbage til 1888.

Jenny Kammersgaards præmie- og gavesamling er idrætsarkivets fornemste. Jenny fødtes i Horsens i 1918 og skabte sensation i 1937, da hun svømmede over Kattegat.  Hun svømmede over Østersøen i 1938 og 1939, samt over Den engelske Kanal i 1950 og 1951.

Et absolut interessant lille idrætsmuseum som er et besøg værd. Der er åbent for publikum på tirsdage 9–15 og søndage 11–14, adgang er gratis.