Danmark henter første medalje ved ungdoms-OL

Sif Bendix Madsen vandt sølv i triatlon på den første konkurrencedag i Buenos Aires.
8. okt 2018
Sif Bendix Madsen vandt sølv i triatlon på den første konkurrencedag i Buenos Aires.

Efter 500 meter svømning, 20 km cykling og 5 km løb kunne den 17-årige triatlet Sif Bendix Madsen løbe over målstregen som nummer to i tiden 58.56 ved ungdoms-OL i Buenos Aires.

Sif Bendix Madsen var oppe af vandet som nummer tre og efter et hurtigt skift til cyklen, trak den unge danske triatlet fra feltet sammen med konkurrenten fra Schweiz Anja Weber. Til sidst måtte begge piger dog se sig slået af sydafrikaneren Amber Schlebusch. På ungdoms-OL’s første dag blev det således til en flot sølvmedalje for Sif Bendix Madsen, som tydeligvis var glad for resultatet.

”Jeg er bare mega glad og virkelig stolt over min præstation. Det gik super godt ude på ruten – faktisk meget bedre end jeg havde turde forvente. Weber og jeg lå og pressede hinanden rigtig godt ude på ruten. Det var selvfølgelig ærgerligt, at jeg blev slået til sidst, men jeg er stadig rigtig stolt over min præstation og for min sølvmedalje.”

”Nu har jeg været i OL-byen et par dage, så det var rigtig fedt endelig at komme i konkurrence. Det er et race, jeg har set rigtig meget frem til, og så er det selvfølgelig bare endnu federe, at det ender med medalje. Nu glæder jeg mig til de næste dage hernede og til at race igen” siger Sif Bendix Madsen.

Sif Bendix Madsen har stadig et løb foran sig den 11. oktober, hvor hun skal køre relay med den næsthurtigste pige og de to hurtigste drenge i Europa. De skal hver gennemføre 200 meter svømning, 5 km cykling og 2,5 km løb.

De danske atleter ved ungdoms-OL er:

Tazana Mikkel Kamanga-Dyrbak, atletik (200 m.)
Alexander Young, cykling
Jacob Hindsgaul Madsen, cykling
Sofie Heby Pedersen, cykling
Mie Saabye Madsen, cykling
Jonas Winterberg-Poulsen, fægtning
Anne Wennerwald Normann, golf
Nicolai Højgaard, golf
Laura Lyck Artmann Larsen, karate
Thomas Kjelgaard Lolholm Jensen, roning
Stephanie Laura Scurrah Grundsø, skydning (riffel)
Sif Nikoline Bendix Madsen, triatlon

Ungdoms-OL

Ungdoms-OL minder på mange måder om ’de voksnes OL’. Det er en multisportsevent, der foregår over 12 dage med 32 idrætsgrene og 36 discipliner på programmet og med deltagelse af 3.998 atleter fra hele verden.

Når legene åbnes den 6. oktober, så tændes den olympiske ild, som brænder frem til afslutningsceremonien den 18. oktober.

I 2014 vandt Danmark fem medaljer ved ungdoms-OL i Nanjing, mens det blev til tre medaljer ved det første ungdoms-OL i historien i Singapore i 2010.

Yderligere kommentarer:

Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det danske hold i Buenos Aires, mio@dif.dk, mobil: 51559334.