Golfspiller bærer den danske OL-fane i Buenos Aires

Golfspiller Nicolai Højgaard er fanebærer for den danske delegation, når den olympiske ild tændes i Buenos Aires til åbningsceremonien ved ungdoms-OL.
5. okt 2018
Golfspiller Nicolai Højgaard er fanebærer for den danske delegation, når den olympiske ild tændes i Buenos Aires til åbningsceremonien ved ungdoms-OL.

Lørdag til midnat dansk tid begynder åbningsceremonien ved ungdoms-OL 2018, som denne gang afholdes i Buenos Aires. Når de 3.998 atleter fra hele verden går gennem gaderne i Buenos Aires, bliver det med den 17-årige golfspiller Nicolai Højgaard som fanebærer for det danske hold.

12 danske atleter, som repræsenterer otte sportsgrene, deltager ved dette års ungdoms-OL. Nicolai Højgaard er blandt andet valgt som dansk fanebærer på grund af hans flotte resultater i år.

”Nicolai Højgaard er en yderst dedikeret og seriøs atlet. Igennem det sidste år har Nicolai indtaget den nationale og internationale scene. Det er blevet til sejr på Ecco Tour’en for seniorer, han blev verdensmester for juniorhold, han vandt individuelt VM-sølv for juniorer, han blev senioreuropamester og verdensmester for seniorhold. Derudover er Nicolai en flink fyr og samlet set er han derfor et helt naturligt valg som dansk fanebærer,” siger chef de mission, Mikkel Øhrgaard.

Nicolai Højgaard, der til dagligt spiller i Gyttegård Golfklub, er stolt over at være blevet valgt som fanebærer for det danske hold.

”Det er super fedt og en stor ære at få lov til at skulle gå foran det danske hold med fanen. Det betyder jo, at DIF mener, at jeg har gjort det godt i år. Det, at skulle deltage i ungdoms-OL, er en stor oplevelse i sig selv, men at jeg får lov at bære Dannebrog, gør det bare endnu federe,” siger Nicolai Højgaard.

”Jeg glæder mig rigtigt meget til at opleve åbningsceremonien. Jeg har deltaget ved store stævner før, og jeg har selvfølgelig også set åbningsceremonien fra OL mange gange, men at være en del af det selv, bliver forhåbentlig en kæmpe oplevelse,” siger den 17-årige golfspiller.

De danske atleter er:

Tazana Mikkel Kamanga-Dyrbak, atletik (200 m.)
Alexander Young, cykling
Jacob Hindsgaul Madsen, cykling
Sofie Heby Pedersen, cykling
Mie Saabye Madsen, cykling
Jonas Winterberg-Poulsen, fægtning
Anne Wennerwald Normann, golf
Nicolai Højgaard, golf
Laura Lyck Artmann Larsen, karate
Thomas Kjelgaard Lolholm Jensen, roning
Stephanie Laura Scurrah Grundsø, skydning (riffel)
Sif Nikoline Bendix Madsen, triathlon

Ungdoms-OL

Ungdoms-OL minder på mange måder om ’de voksnes OL’. Det er en multisportsevent, der foregår over 12 dage med 32 idrætsgrene og 36 discipliner på programmet og med deltagelse af 3.998 atleter fra hele verden.

Når legene åbnes den 6. oktober, så tændes den olympiske ild, som brænder frem til afslutningsceremonien den 18. oktober.

I 2014 vandt Danmark fem medaljer ved ungdoms-OL i Nanjing, mens det blev til tre medaljer ved det første ungdoms-OL i historien i Singapore i 2010.

Yderligere kommentarer:

Mikkel Sansone Øhrgaard, chef de mission for det danske hold i Buenos Aires, mio@dif.dk, mobil: 51559334.