DIF i hård kritik af DR-besparelser på sporten

DR Sporten bliver ramt af hårde besparelser, og sportsnyhederne forsvinder. Ifølge Danmarks Idrætsforbund er det et hårdt slag for idrætten i Danmark, og beslutningen strider mod indholdet i public service-aftalen.
18. sep 2018
DR Sporten bliver ramt af hårde besparelser, og sportsnyhederne forsvinder. Ifølge Danmarks Idrætsforbund er det et hårdt slag for idrætten i Danmark, og beslutningen strider mod indholdet i public service-aftalen.

Sporten måtte i særdeleshed holde for, da DR i dag præsenterede en spareplan. Det indgår eksempelvis i planen, at DR ikke længere skal sende sportsnyheder. Denne beslutning møder hård kritik hos Danmarks Idrætsforbund (DIF), der repræsenterer 62 forskellige idrætsforbund.

”Jeg er målløs, og det strider mod den public service-aftale, som er offentliggjort i dag,” siger DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen og begrunder det således:

”I aftalen står der, at DR skal have en bred dækning af smalle idrætsgrene og i øget grad vise alsidigheden i dansk idræt. Og at den alsidige dækning skal være til stede i sportsnyhederne. Så giver det ingen mening at nedlægge sportsnyhederne, som netop er det sted, hvor DR i dag laver sin mest alsidige dækning af dansk idræt.”

Store konsekvenser for dansk idræt
Ifølge Morten Mølholm får det store konsekvenser for danskernes adgang til dansk idræt, at DR Sporten er blevet udpeget som et område, hvor sparekniven bliver ført i bund.

”DR Sporten har i særklasse gjort en dyd ud af dække spændvidden i dansk idræt og dermed præsenteret danskerne for et idrætsbillede, som de kommercielle kanaler ikke har fokus på. Det, frygter jeg, forsvinder nu, og det strider klart mod ånden i public service-aftalen. Vi ser ind i en fremtid, hvor kun de allerstørste og mest kommercielle idrætsgrene kan finde vej til medierne,” siger Morten Mølholm Hansen.

DR holder fast i eksempelvis EM i fodbold.

”For mig at se går DR i den stik modsatte retning af både ånd og bogstav i medieforliget og public service-aftalen. Man dropper den daglige alsidige nyhedsdækning og fokuserer på fodbolden, som de øvrige kommercielle kanaler også har fokus på,” siger Morten Mølholm Hansen.

”En public service-aftale er ligegyldig, hvis DR ikke skal følge den. Derfor opfordrer jeg politikerne og DR’s ledelse til at rette op på den fejltagelse, som bliver begået lige nu.”

Public service-aftalen kan læses her.

Kontakt:
Morten Mølholm Hansen, adm. direktør i Danmarks Idrætsforbund: 21 66 37 74