Statsministeren cykler med på sidste etape i DIF’s etapeløb for skadede veteraner

Når DIF Soldaterprojekts etapeløb for skadede veteraner 'Ride4Rehab' rammer Kastellet i København på Flagdagen den 5.9 bliver det med statsminister Lars Løkke Rasmussen i feltet på sidste etape.
4. sep 2018
Når DIF Soldaterprojekts etapeløb for skadede veteraner 'Ride4Rehab' rammer Kastellet i København på Flagdagen den 5.9 bliver det med statsminister Lars Løkke Rasmussen i feltet på sidste etape.

De har alle kæmpet deres kampe. Personligt. Og i krig for Danmark. Mange af dem kæmper stadig. Danmarks hjemvendte veteraner er på mange niveauer en udsat gruppe. Derfor forsøger Danmarks Idrætsforbund at hjælpe en række af veteranerne via DIF Soldaterprojekt, der har som målsætning at forbedre livet for fysisk og psykisk skadede veteraner via idræt og fællesskaber.

Cykelløbet ’Ride4Rehab’, som er et stort cykelevent for skadede veteraner, har siden den 29. august cyklet små 700 kilometer fra Frederikshavn mod København. På Flagdagen den 5.9 slutter Ride4Rehab, når veteranerne rammer Kastellet i København. Her skal veteranerne, der alle lider af PTSD i forskellige grader, indgå i den officielle parade.

Flere ambassadører i skikkelse af politikere, sportsstjerner og andre mediepersonligheder har valgt at bakke op om veteranerne i DIF Soldaterprojekt på etaperne gennem landet, og nu har statsminister Lars Løkke Rasmussen også meldt sin ankomst. Lars Løkke Rasmussen cykler med hele vejen mod Kastellet.

På Kastellet vil forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen modtage veteranerne med velkomsttale.

Pressen er velkommen såvel ved startskuddet til 9. etape den 5.september kl. 8.45 fra Høvelte Gård, Ellebækvej 2, 3460 Birkerød samt ved ankomsten på Kastellet, Prinsens Bastion, Kastellet 1, 2100 Kbh Ø kl. cirka 11.15.

DIF Kommunikation hjælper gerne pressen med cases blandt veteranerne mm.

Program: 5/9 Høvelte – Kastellet (Kbh.) 21 kilometer

Samling: kl. 8.45 på Høvelte Gård, Ellebækvej 2, 3460 Birkerød

Tale ved statsminister Lars Løkke Rasmussen og DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen

Afgang mod Kastellet kl. 9.30

Ankomst kl. cirka 11.15 ved Kastellet, Prinsens Bastion, Kastellet 1, 2100 Kbh Ø.

Ambassadører på etape 9:
Lars Løkke Rasmussen (statsminister), Claus Hjort Frederiksen (forsvarsminister), Paw Henriksen (skuespiller), Mark O. Madsen (OL-bryder), Per Krøldrup (tidl. prof. fodboldspiller), Rasmus Quaade (prof. cykelrytter), Erik Darre (fhv. generallæge), Henriette Hasselstrøm (Center for Militær Fysisk Træning), Jette Albinus (brigadechef i Hjemmeværnet, Peter Gade (tidl. prof. badmintonspiller), Rune Knude (Kroagerfonden), Morten Mølholm Hansen (DIF’s direktør), Gitte Lillelund Bech (tidl. forsvarsminister), Flemming Knudsen (DIF bestyrelsesmedlem), Lars Jørgensen (tidl. prof. håndboldspiller), Christina Egelund (folketingsmedlem LA).

Foto: DIF Soldaterprojekt