Idrættens Innovationslab satte fokus på innovation ved VM i multisport

Virksomheder og atleter var inviteret til et innovativt sideevent ved verdensmesterskaberne i multisport på Fyn.
8. aug 2018
Virksomheder og atleter var inviteret til et innovativt sideevent ved verdensmesterskaberne i multisport på Fyn.

Det innovative sideevent ’Train Smarter’ gav virksomheder, atleter og trænere en unik mulighed for at tilegne sig ny viden i en spændende og innovativ ramme. ’Train Smarter’ blev afholdt under dette års Fynske Bank Multisport World Championship festival, hvor trænere og atleter fra hele verden deltog.

Her en måned efter eventet reflekterer projektleder hos Idrættens Innovationslab, Christian Kierkegaard, over de forventninger og målsætninger, som der var skabt før ’Train Smarter:

”Det er første gang, at der bliver lavet sådan et event, og vores mål var at skabe en god ramme for vidensdeling og innovation under dette års VM i multisport, hvilket lykkedes. De virksomheder og atleter, der var tilstede under sideeventet kom i dialog, og fik på den måde noget med hjem. Vi må dog erkende, at deltagernes fokus lå på deres kommende konkurrencer, og ikke på udvikling af udstyr,” siger Christian Kierkegaard.

Succes for virksomhederne
Én ud af de 12 virksomheder, der deltog i forbindelse med ’Train Smarter’, var Athleed. Direktør hos Athleed, Anders Hofman Laursen, var positiv over det udbytte de fik ud af eventet:

”Vi fik blandt andet talt med to trænere fra USA og en fra Sydafrika, som vi nu er i dialog med. De kan både give os input samt teste vores platform, så ’Train Smarter’ var yderst værdifuldt for os,” siger han.

Hensigten med ’Train Smarter’ var ifølge Christian Kierkegaard at sætte atleten i centrum og bidrage til dialog og feedback mellem atleter og virksomheder, så de kunne dele ny viden inden for træning og udstyr. Sideeventet var støttet af Industriens Fond.

Bedre konkurrenceevne for begge parter
Hensigten med et arrangement som ’Train Smarter’ er at facilitere et godt møde mellem atleter og virksomheder.

”Det har været formålet med Innovationslabbet at skabe et rum, hvor erhvervsliv og idrætsudøvere kan arbejde sammen på nye måder til gensidig gavn. Derved udvikles der hurtigere nye løsninger, som stiller både idrætsudøver og virksomhed bedre i den konkurrence, de møder hver dag, uanset om det er på et stadion eller på det globale marked for idrætsudstyr,” siger Charlotte Kjeldsen Krarup, der er udviklingschef hos Industriens Fond.

Om Idrættens Innovationslab
Idrættens Innovationslab holder til i Idrættens Hus i Brøndby. Labbet så dagens lys i foråret 2017, og er skabt af Danmarks Idrætsforbund og Industriens Fond. Idrættens Innovationslab bygger bro mellem erhvervslivet og idrætten, der hvor der er et udviklings- og samarbejdspotentiale.

Liste over de 12 virksomheder:

Me-Mover fit – besøg her

Athleed – besøg her

TeamZWATT – besøg her

DaySync / Bright

StepUP Air – besøg her

Thorax Trainer – besøg her

Xsided – besøg her

MobileFit – besøg her

TracTrac – besøg her

SportyFriends – besøg her

GoPlayDot – besøg her