Idrætsorganisationer tager del i slam dunk og break dance

Gadeidræt skal få flere unge til at dyrke idræt. Derfor har Danmarks Idrætsforbund og DGI indledt et samarbejde med gadeidrætsorganisationen GAME.
29. aug 2018
Gadeidræt skal få flere unge til at dyrke idræt. Derfor har Danmarks Idrætsforbund og DGI indledt et samarbejde med gadeidrætsorganisationen GAME.

Asfalt, et net og høj musik. Andet behøves ikke for at få flere unge ud for at få pulsen op sammen med andre unge.

Gadeidrætsorganisationen GAME har siden 2002 arbejdet for at få unge engageret i gadeidrætsaktiviteter som street basket, gadefodbold, dans og parkour. Hvert år afholder organisationen GAME Finals, hvor unge dyster i gadeidrætsgrene.

Nu tager Danmarks to største idrætsorganisationer, Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI, aktivt del i GAME Finals via partnerskabet ’Bevæg dig for Livet’, som har visionen at skabe verdens mest idrætsaktive nation.

GAME Finals, der primært foregår i GAME Streetmekka i København den 31. august og 1. september, er de første takter i ’Bevæg dig for livet-Gadeidræt’, der er et nyt samarbejde mellem GAME, DIF og DGI. Samarbejdet skal udvikle det potentiale, der ligger i gadeidrætten, så flere unge bliver idrætsaktive og samtidig bliver introduceret til det gode ved idrætsfællesskaber.

Eventen samler desuden børn og unge fra boligområder i hele landet – i de såkaldte GAME-zoner - hvor der bliver spillet gadefodbold, streetbasket og danset med de lokale børn. 

Skoler og familier inviteres med

Et nyt tiltag i GAME Finals er en dag målrettet skoler, hvor børnene får mulighed for at prøve forskellige gadeidrætsgrene af. Derudover åbner man nu op for eventet, så der er plads til familierne. På dag to er de nemlig inviteret inden for til forskellige åbne workshops i bla. street dance, basketball, panna (1-mod 1 version af gadefodbold), skate, parkour og street art. Det bliver også muligt at overvære fx dunke konkurrence, dance battle og DM i break dance og street basket.

”Det, at GAME Finals udvider eventet, så der både er plads til skoleklasser og familier, hvor børn kan prøve gadeidrætten af, er det første skridt i vejen mod et samarbejde, der med tiden skal kunne bidrage til Bevæg dig for livets vision om, at Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation. Planen er, at arrangementerne skal vokse sig større år for år, så vi får så mange unge som muligt med”, siger projektleder i Bevæg dig for livet- Gadeidræt, Martin Kjærgaard. 

I aftalen mellem de tre organisationer, står der blandt andet, at Bevæg dig for livet-Gadeidræt skal organisere årlige Mega Events, der skal invitere endnu flere børn og unge til at dyrke gadeidræt og på den måde blive introduceret til fordelene ved at dyrke en idræt.

”GAME Finals har i mange år været en vigtig event i street miljøet. Med Bevæg Dig For Livet-samarbejdet glæder vi os til at åbne op for det store potentiale, der ligger i gadeidrætten til at få specielt flere børn og unge med”, siger direktør i GAME, Morten Bo Andersen. 

GAME Finals foregår i GAME Streetmekka i København den 31. august for skoleklasser, og den 1. september er der åbent for alle, hvor der er gratis adgang.