Succesrige nyskabelser ved VM i sejlsport

Nye initiativer i forhold til bæredygtighed samt fokus på tilskueroplevelsen var med til at sætte positiv spot på VM i sejlsport i Aarhus.
14. aug 2018
Nye initiativer i forhold til bæredygtighed samt fokus på tilskueroplevelsen var med til at sætte positiv spot på VM i sejlsport i Aarhus.
1400 sejlere fra 90 nationer, 1100 både og surfboard, 200 pressefolk fra 30 lande, 1100 frivillige og 400.000 besøgende gæster. 

Det var de store tal, der var i spil, da VM i sejlsport blev afholdt i Aarhus 30. juli – 12. august. Et event, som bød på flere nyskabelser og et væld af succeshistorier. 

Vi er generelt dygtige eventarrangører i Danmark takket være vores specialforbund og Sport Event Denmark, og det her var virkelig et fantastisk arrangement med mange tilskuere og store sportslige oplevelser,” siger DIF’s direktør, Morten Mølholm Hansen. 

Roser var der også fra IOC-præsident Thomas Bach, der især bed mærke i stævnets fokus på bæredygtighed, som blandt andet betød en ny model for affaldssortering ude i bådene.
På tilskuerfronten var der også sat flere nye ting i søen for at højne publikumsoplevelsen, og kombinationen af elitesport og decideret folkefest på havnen gav pote. 

Mellem racene på vandet havde publikum ligeledes mulighed for at deltage i diverse inaktive arrangementer på storskærm via underholdningsappen Xsited. 

”I Idrættens Innovationslab arbejder vi for at styrke tilskueroplevelsen. Der er derfor glædeligt, at det samarbejde vi fik stablet på benene mellem eventorganisationen og virksomheden Xsided har båret frugt og resulterede i, at tilskuerne til VM i sejlsport kunne blive underholdt med forskellige spil og konkurrencer,” siger projektleder hos Idrættens Innovationslab, Christian Kierkegaard. 

Idrættens Innovationslab holder til i Idrættens Hus i Brøndby. Labbet så dagens lys i foråret 2017 og er skabt af Danmarks Idrætsforbund og Industriens Fond.