Idrætssommerskoler hitter landet over

Mens de danske skoler ligger øde hen, er der fuld gang i de forskellige idrætssommerskoler rundt om i landet. Over 40.000 børn deltager denne sommer på de mest populære idrætssommerskoler.
12. jul 2018
Mens de danske skoler ligger øde hen, er der fuld gang i de forskellige idrætssommerskoler rundt om i landet. Over 40.000 børn deltager denne sommer på de mest populære idrætssommerskoler.

Aktiviteter som fodbold, basketball og golf er de mest populære idrætsgrene, som de danske skolebørn i alderen 5-15 år deltager aktivt i i deres sommerferie.

En optælling blandt Danmarks Idrætsforbunds otte største forbund, viser, at over 40.000 børn deltager i en af de 698 sommerskoler, som de otte største forbund i DIF udbyder i hele landet.

Den store tilslutning til de mange idrætssommerskoler er en udvikling Anne Pøhl, Udviklingschef i DIF, ser som positiv for idrættens rolle i børnenes hverdag:

"Vi har et konstant fokus på at få børn til at dyrke idræt, og det er en stor fornøjelse at se, at så mange børn vælger at tilbringe deres sommer på én af de mange sommeridrætsskoler. Denne her måde at tilbringe sin ferie på er en god start på et aktivt liv, hvor børnene også forhåbentlig får smag for alt det gavnlige ved at dyrke idræt i fællesskaber," siger hun.

Mulighed for en anderledes sommerskole
Ved siden af de klassiske sommerskoler er det også muligt at tilmelde sig de mere utraditionelle camps som fx DBU’s ”Pigeraketten”, der sender fodboldpigerne ud i et unikt rumunivers. Her gennemgår de en række sjove fodboldstationer, får et indblik i, hvad fodbold er og bliver på den måde inspireret til at begynde til fodbold.

Desuden tilbyder DBU også Get2 Fodboldskoler, som er sommerskoler for børn i udsatte boligområder. Målet med Get2 Fodboldskolerne er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser samt at inkludere og fastholde dem i dansk foreningsidræt.

I Dansk Sejlunions sommerskoler, er det ikke kun børnene, der skal på dybt vand, her er mor og far også inviteret med. Her kan aktiviteterne være alt fra jollesejlads til kitesurfing, og familierne overnatter på en campingplads i de dage, hvor sommerskolen finder sted.

DBU topper listen over frivillige
Til de mange skolebørn hører også trænere og frivillige. DBU topper igen listen over antal frivillige, der arbejder rundt omkring i landet på deres fodboldskoler. Hele 3620 DBU-frivillige bruger deres sommerferie på at pumpe fodbolde, underholde og træne de fodboldglade skolebørn.

Tabel over antal sommerskoler, deltagere og evt. frivillige:

Forbund

Antal sommerskoler

Antal deltagere

Antal frivillige

DBU

250

23.900

3620

Dansk Svømmeunion

104

5300

0

Dansk Håndbold Forbund

148

6900

1200

Badminton Danmark

51

1197

0

Dansk Tennis Forbund

41

539

0

Danmarks Basketball Forbund

22

1000

100

Dansk Golf Union

70

1750

0

Dansk Sejlunion

12

0*

0

I alt

698

40586

4920

*Antallet af deltagere bliver opgjort i august