Skole OL-finaler med 11.000 elever skudt i gang

60.000 elever fra 4.-7. klasse har dystet i atletik, bowling, bueskydning, (ergometer)roning, svømning og parasport for at kvalificere sig til de igangværende Skole OL-finaler i Aarhus.
12. jun 2018
60.000 elever fra 4.-7. klasse har dystet i atletik, bowling, bueskydning, (ergometer)roning, svømning og parasport for at kvalificere sig til de igangværende Skole OL-finaler i Aarhus.

Der var indmarch, olympisk ild, fest og farver, da Skole OL-finalerne i dag blev åbnet på Ceres Park & Arena i Aarhus. I de kommende fire dage kæmper 11.000 elever fra 4.-7. klasse om de eftertragtede Skole OL-medaljer i atletik, bowling, bueskydning (ergometer)roning, svømning og parasport.

”Jeg bliver både stolt og rørt, når 11.000 børn kæmper om medaljer i flotte olympiske rammer her i Aarhus. Det er tydeligt, at det for mange af eleverne handler om at vinde, men jeg kan også se, at det handler om den gode oplevelse, fællesskabet med klassekammeraterne og fairplay. Hvis ikke eleverne selv er i konkurrence, så står de på sidelinjen og hepper på vennerne,” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF.

Deltagerrekord

60.000 elever fra 3.219 klasser og 546 skoler har deltaget i de indledende Skole OL-stævner, som har været afviklet i 65 kommuner. Både antallet af elever, klasser, skoler og deltagende kommuner er rekord for Skole OL.

En stolt Jakob Larsen, der er formand for Skole OL’s styregruppe og direktør i atletikforbundet, siger:

”Det har igen i år været en fantastisk Skole OL-sæson, hvor vi på ny sætter deltagerrekord med 60.000 elever i de indledende Skole OL-stævner. Det er dejligt at se, hvordan lokale Skole OL-stævner vokser i størrelse år for år, og nye skoler og kommuner kommer til. Det viser, hvordan skole- og foreningsliv fungerer i en perfekt cocktail, når trænere og lærere går seriøst til opgaven for at skabe glæde, leg og bevægelse for eleverne i 4.-7. klasse.”

Han fortsætter:

“Idrætten, skolerne og deres rammer er under forandring i disse år. Det, som fungerer, vil danne fundamentet for nye rammer og metoder, og Skole OL fungerer bare rigtig godt for idrætten, for skolerne, for foreningerne og ikke mindst for deltagerne”.

Ved finalerne i Aarhus deltager flere nuværende og tidligere OL- eller paralympiske atleter i forskellige funktioner. Det gælder fx sølvvinderen fra OL i Rio på 400 m hæk, Sara Slott Petersen, atletikudøveren, Daniel Wagner, der har tre paralympiske medaljer på CV’et og den tidligere verdensmester og OL-deltager fra 2012 i London - bueskytten, Maja Jager.

Om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde og afvikles i 2018 for tiende gang i træk. I år kunne eleverne dyste i atletik, bueskydning, (ergometer)roning, svømning samt bowling og parasport, som er nye på programmet.

Før konkurrencerne begynder, er der åbningsceremoni, som består af, at den skoleolympiske ild tændes, nationalmelodien synges, taler afvikles, og indmarchen finder sted. På den måde ’låner’ Skole OL flere af de olympiske traditioner.

Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, venskab og fairplay. Der er store ambitioner for udbredelsen af Skole OL, som ikke mindst skal ses i lyset af folkeskolereformens 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden. DIF og DAF samarbejder desuden med flere andre specialforbund og kommuner om Skole OL.

Finalen afvikles i et tæt samarbejde med Aarhus Kommune, som ikke blot leverer rammerne, men også tre millioner kroner årligt.  

Læs mere på www.skoleol.dk