Strategi for idrætsfaciliteter skal få flere idrætsaktive borgere

Randers Kommune har i samarbejde med DIF lavet en langsigtet strategi for udvikling af idrætsfaciliteter, så kommunen kan få endnu flere idrætsaktive borgere.
12. jun 2018
Randers Kommune har i samarbejde med DIF lavet en langsigtet strategi for udvikling af idrætsfaciliteter, så kommunen kan få endnu flere idrætsaktive borgere.

19,5 millioner kroner og en langsigtet strategi for, hvordan Randers’ idrætsliv skal se ud i fremtiden. 

Det er resultatet af det arbejde DIF indgik med syv kommuner for halvandet år siden.  Målet var at få kommunerne til at tænke mere langsigtet i deres idrætspolitik, og nu har Randers Kommune som den anden kommune i samarbejdet skrevet under på en plan for, hvordan man i kommunen vil udvikle sine idrætsfaciliteter frem til 2021.

Randers er én af de syv kommuner, der for halvandet år siden indgik aftalen med DIF om at fungere som foregangskommuner, hvor de forpligtede sig til at skulle arbejde med at få de eksisterende idrætsfaciliteter udnyttet bedre, og samtidig tilpasse de nye idrætsanlæg til borgernes ønsker og behov. 

Manglende fokus på faciliteter går ud over idrætsdeltagelsen

En DIF-undersøgelse fra 2016 viser, at meget få kommuner på det tidspunkt arbejdede strategisk med deres idrætsfaciliteter, hvilket kan ende med at gå ud over den enkelte borgers idrætsdeltagelse. 

Man ved nu, at jo mere og jo bedre en kommune udnytter de eksisterende idrætsanlæg og ellers imødekommer borgernes ønsker, jo flere kommer til at dyrke idræt til gavn for folkesundheden, som bekendt kan ende med at spare kommunen for udgifter på sundhedsområdet. 

Udover Randers Kommune har Guldborgsund Kommune også lavet en strategi for udviklingen af sine idrætsfaciliteter, og de øvrige foregangskommuner Odense, Slagelse, Gentofte, Greve og Lejre er også på vej. 
DIF arbejder forsat på at få endnu flere kommuner til at tænke langsigtet for deres idrætsfaciliteter, så  flere borgere får lyst til at være idrætsaktive. 

Kontakt: Casper Lindemann, konsulent i DIF: 40 35 29 87