Foreningsidrætten er klar til at styrke integrationsindsatsen

Idræt kan være med til at styrke integrationsarbejdet, og DGI og DIF er inviteret med til integrationsmøde på Marienborg. Med på mødet tager de et forslag om et nationalt integrationspartnerskab med Røde Kors og DUF.
8. jun 2018
Idræt kan være med til at styrke integrationsarbejdet, og DGI og DIF er inviteret med til integrationsmøde på Marienborg. Med på mødet tager de et forslag om et nationalt integrationspartnerskab med Røde Kors og DUF.

Foreningslivet er en vigtig nøgle til det danske samfund, og foreningsidrættens gode erfaringer er noget af det, der skal bygges videre på, når statsminister Lars Løkke Rasmussen i dag, fredag den 8. juni, inviterer til integrationstopmøde på Marienborg. På mødet skal cirka 60 deltagere drøfte status og mulige indsatser for integrationsområdet, og DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) er inviteret med i regi af Bevæg dig for livet-samarbejdet.

”Foreningslivet af en af de vigtige nøgler til integration i det danske samfund – sammen med job og uddannelse, og det er helt oplagt at tænke foreningslivet ind som en del af løsningen i integrationsarbejdet. Vi har et stærkt fundament som en af de mest foreningsaktive nationer i verden, og det skal vi blive endnu bedre til at gøre brug af i forhold til integration. Derfor er vi glade for invitationen til topmødet og for anerkendelsen af, at foreningsidrætten og de aktive fællesskaber spiller en vigtig rolle i integrationsindsatsen,” siger Charlotte Bach Thomassen, der er næstformand i DGI.

Fra forening til stemmeboks
Med til integrationstopmødet på Marienborg bringer de to idrætsorganisationer blandt andet et forslag til et nyt nationalt integrationspartnerskab med Røde Kors og Dansk Ungdoms Fællesråd. Partnerskabet har fokus på at skabe sammenhæng i integrationsindsatsen fra den første velkomst til Danmark, og til der er skabt en hverdag med deltagelse i de forpligtende fællesskaber.

”Vi har i alle fire organisationer masser af gode eksempler på, hvordan den demokratiske dannelse i foreningerne kan være en genvej til både sociale netværk, arbejdsmarkedet og stemmeboksen. Som et foreningsfolkefærd kan vi godt glemme, at det i mange lande ikke er en selvfølge, at man vokser op i den lokale forening. Derfor kræver det en aktiv indsats fra den dag, man ankommer til Danmark. Hvis vi skal lykkes, har vi behov for opbakning fra politisk side, så vi kan få sat en økonomisk motor på og brede partnerskabet ud i hele landet,” siger Niels Nygaard, formand i DIF.

På sigt er det håbet, at partnerskabet kan få finansiering gennem finansloven.

Integrationstopmødet foregår fra klokken 12.30 til klokken 16.45. Med på mødet er flere ministre, arbejdsmarkedsorganisationer, forskere, frivillige og andre civilsamfundsaktører.

Kontakt:
Charlotte Bach Thomassen, næstformand i DGI: 30 28 32 95
Niels Nygaard, formand i Danmarks Idrætsforbund: 20 73 71 12