Over 70.000 danskere løber for at fejre Kronprinsen

I dag løber 70.575 danskere med i landets fem største byer – alt sammen for at fejre Kronprinsens 50 års fødselsdag på en helt særlig måde. Kronprinsen har netop løbet sit første løb ud af fem i Aalborg.
21. maj 2018
I dag løber 70.575 danskere med i landets fem største byer – alt sammen for at fejre Kronprinsens 50 års fødselsdag på en helt særlig måde. Kronprinsen har netop løbet sit første løb ud af fem i Aalborg.

Det var en glad og forventningsfuld Kronprins, der for kort tid siden ankom i løbetøj til Aalborg for at løbe sit første løb. Han blev modtaget af tusindvis af flagende danskere, der havde taget opstilling for at fejre Kronprinsen.

Udover Aalborg, skal Kronprinsen løbe One mile (1,609 km) i Aarhus, Esbjerg og Odense, og i aften slutter han af med at løbe 10 km i København/Frederiksberg.

Kronprinsen virkede tydeligt taknemmelig for denne særlige fejring:

Jeg er utrolig glad for, at så mange er kommet for at løbe med her i Aalborg, det er dejligt at se, at danskerne i så høj grad er med på at snøre løbeskoene og løbe en tur. Det var en rigtig god tur i Aalborg, og nu glæder jeg mig selvfølgelig også til at se, hvad dagen ellers bringer, lød det fra Kronprinsen.

Verdens største mile-løb

Netop mile-distancen, som Kronprinsen løber i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense, er en relativt ny distance i Danmark, men den har vist sig at passe danskerne godt. I flere af Royal Run-byerne har man måttet melde udsolgt, og i København/Frederiksberg, er der nu 8.882 tilmeldte på mile-distancen, hvilket betyder at hovedstaden har slået verdens største mileløb, nemlig det traditionsrige ”Fifth Avenue Mile” i New York, der sidste år havde 7664 løbere.

Man må sige, at vi er kommet langt med den ambition, vi har med Bevæg dig for livet, vi vil have flere danskere til at bevæge sig. 29 procent af dem, der løber milen i dag har aldrig løbet et motionsløb før, og nu står de pludselig her til Royal Run i deres løbetøj. Vi er meget stolte af på den måde at kunne hjælpe flere danskere i gang med en aktiv livsstil, siger Jakob Larsen.

Det er Dansk Atletik Forbund sammen med Danmarks Idrætsforbund (DIF) og DGI, der har arrangeret Royal Run i regi af Bevæg dig for livet, der er Danmarks største idrætsvision, og som er støttet af Nordea-Fonden og TrygFonden.

Programmet for Kronprinsen og Kronprinsessen resten af dagen ser ud som følger:

  • Kl. 11 Kronprinsen ankommer til Aarhus, hvor han skal løbe One mile
  • Kl. 13:20 Kronprinsen ankommer til Esbjerg, hvor han skal løbe One mile
  • Kl. 16 Kronprinsparret ankommer til Odense, hvor Kronprinsen skal løbe One mile, og Kronprinsessen skal løbe 10 km.
  • Kl. 18:35 Kronprinsen ankommer til Frederiksberg, hvorfra han skal løbe 10 km.