Nu offentliggøres H.K.H. Kronprinsens program til Royal Run

Nu er det muligt at se, hvornår Kronprinsen er i de fem byer, når han skal løbe sit store fødselsdagsløb, Royal Run. Og nu får Kronprinsen, og alle andre, der skal løbe i Odense, selskab af H.K.H. Kronprinsessen.
7. maj 2018
Nu er det muligt at se, hvornår Kronprinsen er i de fem byer, når han skal løbe sit store fødselsdagsløb, Royal Run. Og nu får Kronprinsen, og alle andre, der skal løbe i Odense, selskab af H.K.H. Kronprinsessen.

Den 21. maj (2. pinsedag) bliver de fem største byer i Danmark omdannet til en stor folkefest, når Kronprinsen skal løbe sit 50-års fødselsdagsløb, Royal Run. Og nu bliver Kronprinsens program for dagen offentliggjort, så danskerne får mulighed for at møde op i deres nærmeste Royal Run by og flage for 50 års fødselaren.

Bag Royal Run står Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund i samarbejde med de lokale arrangører. Det er arrangeret i regi af Bevæg dig for livet, der er Danmarks største idrætsvision og støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. Kronprinsen løber One mile (1,609 km) i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense, og slutter af med 10 km igennem København og Frederiksbergs gader.

Kronprinsen vil være omkring en time i hver by, hvor han skal løbe, have overrakt medalje, overvære underholdning, og hilse på danskerne, der er kommet for at løbe med og fejre ham.

  • Kronprinsen begynder dagen i Aalborg, hvor han skal løbe sit første One mile-løb kl. 9. Inden Kronprinsen skal løbe, vil der blive sunget fødselsdagssang for ham. I Aalborg er der særligt fokus på børn og bevægelse, derfor skal Kronprinsen, når han er kommet i mål, overvære en gruppe børn deltage i DGI-aktiviteten Happy Moves.
  • Det forventes, at Kronprinsen vil ankomme i Aarhus mellem 10:30-11. Her vil der blive sunget fødselsdagssang, og Kronprinsen sætter både 10 km-løbet i gang, og efterfølgende det første One mile-løb. Når han har sendt de to løbegrupper afsted, er det Kronprinsens tur til at løbe One mile. Kronprinsen vil også være tilstede, når de første 10-km løbere kommer i mål.
  • Imellem 13-13:30 vil Kronprinsen at ankomme til Esbjerg. Kronprinsen gør klar til start, hvor han igen skal løbe One mile. Efter sit eget løb, skal han overrække medaljer til udvalgte løbere og skyde 10 km. løbet i gang, og der vil blive sunget fødselsdagssang.
  • I Odense vil Kronprinsessen gøre Kronprinsen selskab. Omkring kl. 16 vil Kronprinsessen sende Kronprinsen afsted på sin One mile-tur, mens Kronprinsessen selv skal løbe 10 km-distancen senere på dagen.
    Når Kronprinsen kommer i mål, vil der blive sunget fødselsdagssang for ham, og han får også mulighed for at sætte 10 km-løbet i gang. Kronprinsen kommer desuden til at gå en tur i Runners Village, inden han sætter kursen mod København og Frederiksberg.
  • I hovedstaden skal Kronprinsen løbe dagens sidste løb, der denne gang er 10 km. Kronprinsen ankommer til startområdet på Frederiksberg mellem 18-18:30, hvor han skyder eliteløbet i gang og stiller selv klar til start.

Alle tiderne er cirka-tider, og der skal tages forbehold for ændringer i programmet.