Danmarks Basketball Forbund blev Årets Specialforbund

En afstemning på DIF's årsmøde lørdag 5. maj afgjorde, hvilket forbund der løb med 100.000 kroner og ny, ærefuld titel.
5. maj 2018
En afstemning på DIF's årsmøde lørdag 5. maj afgjorde, hvilket forbund der løb med 100.000 kroner og ny, ærefuld titel.

Med 42 procent af stemmerne løb Danmarks Basketball Forbund på DIF's årsmøde 5. maj 2018 med den ny-indstiftede pris, Årets Specialforbund. Med prisen, der blev overrakt af DIF's næstformand Hans Natorp, følger 100.000 kroner.

Det var repræsentantskabet, som efter en præsentationsvideo afgav deres stemme og på den måde afgjorde, hvem der skulle have prisen. De to øvrige kandidater i finale-feltet var Dansk Svømmeunion og Rullesport Danmark.
I alt er der 62 forbund under Danmarks Idrætsforbund.

”Den pris er vi superglade for. Dels er der den anerkendelse, der ligger i at have fået prisen, dels er 100.000 kroner mange penge for et forbund som vores”, siger Michael Honoré Bloch, formand for basketballforbundet.

Knækket koden
Danmarks Basketball Forbund (DBBF) var indstillet til Årets Specialforbund, fordi de for alvor har knækket koden til medlemsrekruttering. Seneste medlemstal fra april 2018 viser vækst på 6,2% eller knap 800 nye medlemmer på et år. Sidste år var væksten på 12,7% eller knap 1.500 medlemmer.
Dertil kommer, at forbundet i strategiaftalen med DIF tillige har prioriteret at gå ind i socialt udsatte boligområder for at udbrede de succesfulde erfaringer med rekruttering. DBBF er på den måde et eksempel til inspiration og efterlevelse for andre forbund, der gerne vil rekruttere medlemmer. Endelig arbejder basketballforbundet stærkt og vedvarende på at leve op til DIF’s målsætning om 30/70 kønsfordeling i bestyrelsen.

Penge fra legat
De 100.000 kroner, som Årets Specialforbund modtager, kommer fra fonden ”Formandslegat”, der er stiftet for at bevare mindet om afgåede formænd for DIF og deres betydning for idrætten i Danmark.
Prisen skal uddeles i foreløbig tre år.

 

Billedtekst:
Formand for Danmarks Basketball Forbund, Michael Honoré Bloch, (tv) modtog diplom, blomster og en check på 100.000 kroner af DIF's næstformand, Hans Natorp (th).

Fotokredit: Jeanne Kornum