Kronprinsen skød Skole OL i gang

Kronprinsen holdt en peptalk og skød Skole OL i gang, da Østerbro Stadion dannede olympisk ramme om idrætsaktiviteter for 1.300 elever fra 6. og 7. klasse.
3. maj 2018
Kronprinsen holdt en peptalk og skød Skole OL i gang, da Østerbro Stadion dannede olympisk ramme om idrætsaktiviteter for 1.300 elever fra 6. og 7. klasse.

Der var store smil på læberne hos både Kronprinsen og eleverne fra cirka 50 københavnske 6. og 7. klasser, da Skole OL i dag blev afviklet på Østerbro Stadion. Kronprinsen holdt først en peptalk for de cirka 1.300 elever, inden han overværede den skoleolympiske ild blive tændt. Efterfølgende skød Kronprinsen 2-kilometerløbet i gang, heppede på eleverne ved flere af konkurrencerne og overrakte til sidst medaljer til vinderne.

I 2018 afholdes der 90 lokale Skole-stævner i Danmark i maj og juni, og alle 4.-7. klasser kan deltage. Det forventes, at op mod 75.000 elever fra 68 kommuner deltager i de indledende lokale Skole OL, og de 11.000 bedste kvalificerer sig til finalerne i Aarhus den 12.-15. juni.

”Man kan ikke andet end at finde det helt store smil frem, når man ser så mange glade børn være fysisk aktive og kæmpe sammen som klasse. Hvis ikke de selv er i konkurrence på løbebanen eller i ergometermaskinen, så hepper de på klassekammeraterne. Det viser, hvordan idræt både får pulsen op hos de aktive og skaber fællesskaber, sammenhold og socialt samvær,” siger Thomas Bach, der er næstformand i Danmarks Idrætsforbund. Han fortsætter:

”Skole OL er et godt eksempel på, hvordan skole og foreningsliv spiller sammen. Lokale idrætsforeninger som Sparta her i København afholder Skole OL-stævner for lokale skoleklasser, som i mange tilfælde træner op til legene, så de kan vinde over naboskolerne. Måske får nogle af eleverne lyst til at fortsætte i foreningslivet, eller også har de blot haft en god idrætsoplevelse sammen med klassen. Og her i København fik eleverne den bonus, at de også mødte Kronprinsen, hvilket så ud til at være et stort hit,” slutter Thomas Bach.

Om Skole OL

Skole OL er OL i børnehøjde, men det låner en masse traditioner fra det rigtige OL. Der er eksempelvis indmarch, ilden tændes, og der uddeles medaljer. Disciplinerne er i flere tilfælde tilrettet alderen, så børnene fx ikke kaster med spyd, men med ’hylere’, og man ror ikke på søen, men i ergometermaskiner.

Skole OL så dagens lys i 2009, men her var det kun for københavnske skoleelever. I 2012 blev Skole OL landsdækkende og i de senere år er legene blevet udvidet, så klasserne ikke kun kan deltage i atletikdiscipliner, men også i bueskydning, bowling, (ergometer)roning, parasport og svømning.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Dansk Atletik Forbund (DAF) står bag Skole OL, som støttes økonomisk af TrygFonden, Nordea-fonden og Aarhus Kommune, som huser finalerne. DIF og DAF samarbejder desuden med flere andre specialforbund og kommuner om Skole OL. Læs mere på www.skoleol.dk.

Yderligere kommentarer:

Thomas Bach, næstformand i DIF, 22789669