Hvordan spiller idrætten sammen med FN´s verdensmål?

DIF afholder stor konference om FN’s verdensmål fredag den 4. maj 2018.
10. apr 2018
DIF afholder stor konference om FN’s verdensmål fredag den 4. maj 2018.

Danmarks Idrætsforbund inviterer fredag den 4. maj 2018 i Idrættens Hus til konferencen DIF18, hvor en lang række eksperter og praktikere i og uden for idrættens verden sætter fokus på, hvad idrættens rolle er og kan blive i forhold til FN´s verdensmål.

FN’s verdensmål blev vedtaget den 25. september 2015 af verdens stats- og regeringsledere på FN-topmødet i New York. Det er en hidtil uset ambitiøs udviklingsplan, som sætter kursen mod en mere bæredygtig udvikling lokalt og globalt via 17 konkrete mål og 169 delmål. Kort og godt skal verdensmålene bidrage til at gøre jorden til et bedre sted at leve.

Her har idrætten også en rolle. For idrætten har på forskellige parametre musklerne til og mulighederne for at spille konstruktivt ind i forhold til FN’s verdensmål - såvel nationalt som internationalt. Spørgsmålet er, hvordan det skal gøres, og om vi gør det godt nok.

På DIF18 bevæger vi os helt op i den internationale helikopter, når vi belyser idrættens rolle i forhold til verdensmålene, men vi lander også solidt i vores lokale foreningsliv, når vi kobler nogle af de ambitiøse verdensmål sammen med dagens virkelighed ude i idrætsdanmark.

 

Det primære fokus for DIF18 konferencen bliver på tre af de 17 verdensmål: 
Verdensmål nr. 5 Ligestilling mellem kønnene
Verdensmål nr. 11 Bæredygtige byer og lokalsamfund 
Verdensmål nr. 16 Fred, retfærdighed og stærke institutioner 

Deltagelse på konferencen er gratis og er forbeholdt idrættens aktører inden for stat og kommune, specialforbundene, idrætspolitikere, diverse organisationer og DIF’s samarbejdspartnere. 

Tilmeld dig konferencen her.