Asserbo Golf Club vinder Golfsportens Natur- og Miljøpris

Dansk Golf Union har for femte gang præmieret en golfklub for deres arbejde med at passe på naturen og miljøet
20. mar 2018
Dansk Golf Union har for femte gang præmieret en golfklub for deres arbejde med at passe på naturen og miljøet

På Dansk Golf Unions repræsentantskabsmøde i Korsør blev Asserbo Golf Club hædret med Golfsportens Natur- og Miljøpris. Prisen, der er på 75.000 kroner, går til klubben for deres ambitiøse og målrettede arbejde med naturen og miljøet.

”Prisen går til en klub som har valgt at arbejde natur- og miljøarbejdet i rigtig mange år og i alle afdelinger af klubber. Samtidig har man brugt arbejdet med miljøet til at skabe dialog med lokale interessenter og lykkedes med at skabe en multifunktionel golfbane”, siger Uffe Steffensen fra Dansk Golf Unions bestyrelse til DGU’s hjemmeside.

Asserbo Golf Club foretager en lang række tiltag for at forbedre forholdene for både planter og dyr. Det sker i et tæt samarbejde med flere interessenter udenfor golfsporten, og har resulteret i nye løsninger som fremmer friluftslivet og gavner lokalsamfundet omkring Asserbo. Det er femte år, at prisen uddeles og igen i år har der været mange kvalificerede ansøgninger.

Uddeles af miljøpriskomité
Golfsportens Natur- og Miljøpris er indstiftet af Dansk Golf Union og Danish Greenkeepers Association. Den uddeles af en miljøpriskomité med repræsentanter fra Miljøstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Danmarks Idrætsforbund. De to andre nominerede til dette års pris var Hornbæk Golfklub og Grenaa Golfklub.

Udover Golfsportens Natur og Miljøpris modtog Hørsholm Golf og Roskilde Golfklub Juryens Inspirationspris for henholdsvis et nyt stianlæg der fremmer biodiversiteten og en CO2-beregner til golfklubber.