Tag din uddannelse på nettet

DIF’s e-læringsplatform er klar med kurser til både foreninger og forbund
13. mar 2018
DIF’s e-læringsplatform er klar med kurser til både foreninger og forbund
De første 15 kurser, der er åbne for alle, ligger allerede klar på DIF's e-læringsplatform – www.ie.dif.dk. Men det er kun toppen af isbjerget. Flere forbund har lagt et stort vred af kurser på nettet, som deres medlemmer kan nyde godt af. 
På den måde har computer, tablet og mobil via en app erstattet undervisningslokalerne og en helt ny epoke i idrættens uddannelser en realitet. 

Idrættens E-læring, som portalen hedder, betyder, at kursisterne via nettet og en computer enten kan tage hele kurset hjemme i stuen eller måske bare en del af det. Fordelen ved at se video og besvare spørgsmål på nettet er let at få øje på. Kursisten undgår at skulle møde op en bestemt weekend i en landsdel, der måske ligger langt væk. 

Al indlæring kan dog ikke klares gennem en skærm, et tastatur og et par høretelefoner. Derfor er der også blandede kurser, som består af både e-læring og et noget kortere kursus i traditionel stil.

”Gode trænere og ledere er fundamentet for at den gode idrætsoplevelse og det fortsatte medlemskab. Derfor er uddannelse af trænere og ledere også et område, som DIF hele tiden udvikler på”, siger DIF-konsulent Nina Bundgaard. 
”Med de nye muligheder som e-læringsplatformen giver, satser vi på at få endnu flere til at dygtiggøre sig i deres funktion inden for idrætten”. 

Rekordmange tilmeldte
I januar 2018 blev DIF-Træner 1 med succes gennemført som blandet kursus. Meget tyder på, at den form for uddannelse er vejen frem. I hvert fald var der rekordmange tilmeldte til kurset og stor tilfredshed med både indhold og form.
I alt har 24 specialforbund indgået aftale med DIF om at udbyde relevante kurser for trænere og ledere via Idrættens e-læring. Idrættens e-læring er dog under konstant udvikling, og i løbet af den kommende tid vil både DIF og specialforbundene lægge endnu flere træner- og lederkurser på platformen.

Du finder Idrættens e-læring her: www.ie.dif.dk 

Download app’en på App-store og Google Play.

24 forbund er i gang:
Amerikansk Fodbold
Atletik
Badminton
Bordtennis
Bueskydning
Faldskærm
Gym Danmark
Håndbold
Hanggliding/Paragliding
Ishockey
Judo og Ju-Jitsu
Kano og Kajak
Motorsport
Orientering
Parasport Danmark
Ridning
Rugby
Skøjter
Softball
Squash
Svæveflyvere
Svømning
Tennis
Triatlon