Fornem femteplads til dansk speedskater ved vinter-OL

Viktor Hald Thorup kørte en flot massestart i speedskating og blev nummer fem.
24. feb 2018
Viktor Hald Thorup kørte en flot massestart i speedskating og blev nummer fem.

Den allersidste konkurrence med dansk deltagelse gav det bedste danske resultat ved vinter-OL i PyeongChang. I finalen i disciplinen massestart, som havde 16 deltagere, sikrede Viktor Hald Thorup sig en fornem femteplads efter et flot løb, hvor han længe lå i udbrud med en konkurrent fra Schweiz. Udbruddet sikrede den 23-årige danske speedskater otte point i de indlagte spurter, hvilket rakte til femtepladsen, selvom Viktor Hald Thorup måtte slippe feltet til sidst.

”Jeg vidste, at jeg havde alt at vinde og intet at tabe. Hvis jeg skulle på podiet i det her løb, så skulle jeg afsted, og jeg skulle ramme det rigtige moment, for min acceleration er ikke den bedste. Hvis jeg først fik et et hul, så kunne jeg gå hele vejen. Det er et fantastisk resultat. Det er stort. Jeg ved ikke, hvor meget det er gået op for mig endnu. Jeg kan eddermame ikke klage,” siger en lykkelig Viktor Hald Thorup.

Den unge speedskater fra Slagelse sikrede sig med sin femteplads en plads i historiebøgerne, da præstationen i Gangneung Oval er det bedste danske speedskatingresultat ved et vinter-OL nogensinde. Femtepladsen overgår Kurt Stilles niendeplads på 10.000-meteren fra Innsbruck i 1964.

”Jeg er meget glad og stolt på Viktor Thorups vegne. Han kørte et fantastisk flot og spændende race og fortjener virkelig sin femteplads. Jeg ved, hvor meget energi og tid, han har lagt i sin sport i de seneste mange år, og det er med garanti det hele værd, når han nu kan krone de mange års træning med så flot et OL-resultat,” siger Morten Schram Rodtwitt, der er chef de mission for det danske hold ved vinter-OL, og fortsætter:

”Som et af kun tre lande i verden havde Danmark to speedskatere med i mændenes finale i massestarten. Viktor Hald Thorup blev 5’er, Stefan Due Schmidt blev nummer 13, og Elena Møller Rigas missede kvindernes finale med 0,01 sekund. De er alle unge, så vi har et potentiale at bygge videre på i speedskating til fremtidige vinter-OL. Stort tillykke til Viktor, hans træner Jesper Carlson og Dansk Skøjteunion.”

Det danske hold er nu færdig med konkurrencerne ved vinter-OL. Søndag kl. 12.00 dansk tid deltager danskerne i vinter-OL’s afslutningsceremoni.

Yderligere kommentarer:

Morten Schram Rodtwitt, chef de mission for det danske hold ved vinter-OL, (+82) 01070001045 (sydkoreansk nummer – Sydkorea er otte timer foran Danmark), (+45) 29370916 (dansk nummer)  

Kontakt sportschef og træner Jesper Carlson for kontakt til Viktor Hald Thorup. Jesper Carlsons nummer er: +45 51 91 66 97 (dansk mobil), (+82)01095638045 (sydkoreansk mobil – Sydkorea er otte timer foran Danmark)