Dansk målsætning til vinter-OL

To top seks-placeringer er målet ved vinter-OL set med danske briller.
5. feb 2018
To top seks-placeringer er målet ved vinter-OL set med danske briller.

Når 17 danske OL-atleter går ind på det olympiske stadion i sydkoreanske PyeongChang den 9. februar, er det det næststørste danske hold ved et vinter-OL nogensinde.

”Vi stiller med 17 velforberedte danske OL-atleter i PyeongChang, og de individuelle målsætninger er naturligvis vidt forskellige. Skal man sige noget samlet om målsætningerne, så er det, at alle danske atleter skal præstere minimum på det niveau, som kvalificerede dem til vinter-OL,” siger Morten Schram Rodtwitt, der er chef de mission for det danske hold ved vinter-OL og fortsætter:

”De største forventninger har vi til speedskateren Elena Møller Rigas og det mandlige curlinghold. Elena vandt en fornem World Cup-sølvmedalje sidst i 2017 og blev samlet nummer fem i World Cuppen i den nye disciplin mass start. Team Stjerne vandt sølv ved VM i 2016, men kvalificerede sig ikke til VM i 2017 og kom derfor med til vinter-OL på allersidste mandat. Det er vores målsætning, at både Elena Møller Rigas og Team Stjerne ender i top seks.”

Danmarks Idrætsforbund har også store forventninger til skiløberen Christoffer Faarup, der fik sin olympiske debut i Sochi i 2014. I PyeongChang stiller han op i styrtløb, Super-G og kombinationskonkurrencen.

”Ved Christoffer Faarups olympiske debut i Sochi i 2014 var hans bedste resultat en plads som nummer 34 i den kombinerede konkurrence. Siden har han udviklet sig markant og vurderet på baggrund af hans resultater i World Cuppen og ved VM, har Christoffer potentiale til at nå top 20 i minimum en af sine tre starter ved dette vinter-OL. Konkurrencen i alpint skiløb er ekstrem hård, og en placering i top 20 for en dansk skiløber vil være et fantastisk resultat” siger Morten Schram Rodtwitt.”

Team Danmark samarbejder med Dansk Curling Forbund og Dansk Skøjte Union, som har 12 ud af de 17 OL-atleter med i PyeongChang. Team Danmark har derfor særligt fokus på de to curlinghold og de tre speedskatere.

”Vores forventninger er to top seks-placeringer for de Team Danmark-støttede atleter. Her knytter de største forventninger sig til herreholdet i curling, der blev nummer to ved VM i 2016 og viste meget højt topniveau, og til speedskaterne, som også har vist internationalt niveau i 2017,” siger Lone Hansen, administrerende direktør, Team Danmark.

Danske deltagere ved vinter-OL i PyeongChang

  • Curling (mænd): Rasmus Stjerne, Johnny Frederiksen, Mikkel Poulsen, Oliver Dupont og Morten Berg Thomsen
  • Curling (kvinder): Madeleine Dupont, Denise Dupont, Julie Dall Høgh, Mathilde Halse og Lina Knudsen
  • Freestyle (halfpipe ski): Laila Friis-Salling
  • Langrend (30 km skiatlon, 15 km fri og 50 km klassisk): Martin Møller
  • Alpint skiløb: Christoffer Faarup (styrtløb, Super-G og kombinationskonkurrencen), Casper Dyrbye (storslalom og slalom)
  • Speedskating (mass start): Elena Møller Rigas, Stefan Due Schmidt og Viktor Hald Thorup

Yderligere kommentarer:

Morten Schram Rodtwitt, chef de mission for det danske hold til vinter-OL, +4529370916 (dansk mobil) og 01070001045 (sydkoreansk mobil). Morten Rodtwitt er ankommet til PyeongChang og er otte timer foran Danmark.
Lone Hansen, adm. direktør, Team Danmark, 60382527