DIF tager CAS-afgørelse til efterretning

Den internationale sportsdomstol, CAS, har i dag givet medhold til 28 af de 39 russiske atleter, som havde appelleret de livstidskarantæner, de var blevet idømt af IOC for dopingmisbrug i forbindelse med vinter-OL i Sochi sidste år.
1. feb 2018
Den internationale sportsdomstol, CAS, har i dag givet medhold til 28 af de 39 russiske atleter, som havde appelleret de livstidskarantæner, de var blevet idømt af IOC for dopingmisbrug i forbindelse med vinter-OL i Sochi sidste år.

CAS har ikke taget stilling til, om hvorvidt der er foregået et storstilet russisk dopingprogram, som beskrevet i de to McLaren-rapporter, men har vurderet, om der var beviser nok mod atleterne i de enkelte sager.

I 28 af sagerne vurderede CAS, at beviserne ikke var tunge nok. Derfor har de 28 atleter fået ophævet deres karantæner, og deres resultater fra Sochi-legene er ikke længere annullerede.

”Den her afgørelse viser, hvor svært det er at gå fra at bevise kollektivt snyd til individuelt snyd. IOC prøvede, men det var åbenbart ikke muligt at løfte bevisbyrden på det individuelle plan i alle tilfældene,” siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør for DIF.

”Afgørelsen viser samtidigt, at det nok havde været den bedste beslutning at suspendere den russiske olympiske komité inden Rio-legene, som vi dengang var fortaler for. Der er ingen tvivl om, at der har været et sofistikeret russisk dopingprogram, for det bliver tydeligt beskrevet i McLaren-rapporterne, men at bevise det på et individuelt er svært. CAS er den sidste domsinstans, og vi bliver nødt til at tage deres afgørelse til efterretning,” siger DIF-direktøren.

Ud af de 39 atleter opretholdt CAS dopingkarantænerne for de resterende 11. Dog med den modifikation, at de fik deres livstidskarantæner fra OL nedsat til kun at gælde det kommende OL i PyeongChang.

For yderligere kommentarer kontakt:
Morten Mølholm Hansen, administrerende direktør DIF, mmh@dif.dk, 21663774